Kajinove predsjedničke ambicije: Provest ću reviziju privatizacije makar završio kao Kennedy!

DA DOISTA nema dlake na jeziku Damir Kajin ponovo je pokazao na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci. IDS-ov predsjednički kandidat okomio se na partnere iz "oporbe iz Kastva" poručivši SDP-ovcima da se napokon usuglase oko Milana Bandića. "Ako je Bandić korumpiran pa zbog toga ne može biti predsjednik, kako to da može biti gradonačelnik?", opravdano se zapitao Kajin, odgovarajući Ivi Josipoviću koji je Bandića nazvao korumpiranim.

"Ako Milanović doista želi mijenjati Hrvatsku onda ne može novinare nazivati udbašima"

Osvrnuo se Kajin i na trenutnu atmosferu u SDP-u koja je navodno ozbiljno narušena "ratom" između Bandića i šefa stranke Zorana Milanovića. Prvi čovjek SDP-a je, prema neslužbenim informacijama, ušao u sukob sa Zlatkom Komadinom, ali i Željkom Antunović koja se kandidirala za predsjednicu zagrebačkog SDP-a, a sve navodno u dogovoru s Bandićem. Milanović se na nedavnoj sjednici Glavnog odbora okomio i na nepogodne mu novinare, koje je iza zatvorenih vrata nazvao "udbašima", posluživši se tako retorikom koja više priliči Željku Kerumu.

"Ta Milanovićeva izjava je civilizacijski anakronizam i politika kratkovidnosti koja je očito nastala iz nervoze", kaže Kajin i poručuje šefu SDP-a da, ukoliko doista želi mijenjati Hrvatsku, nema pravo novinarima otežavati posao već ih treba poticati da budu svoji. "Mi moramo inzistirati da da novinari ne ulaze u ničije stožere, da ne budu režimski ljudi, nego da rade nepristrano svoj posao", kaže Kajin.

"Pravosudna mafija je najgora mafija"

"Prije nego što se provede revizija pretvorbe treba provesti reviziju pravosuđa. Ipak je pravosudna mafija najgora vrsta mafije. Dobar dio pravosuđa je jednako korumpiran kao i vodstvo Podravke pa zato prvo treba provesti reviziju u pravosuđu, kao i u Državnom odvjetništvu koje blokira istrage", kaže Kajin, te objašnjava kako bi za takvu vrstu revizije najprije trebalo provesti ustavne promjene.

"Službeno izvješće državne revizije kaže kako je kazneno ponašanje zabilježeno samo u četiri posto privatizacije. Ja mislim da je situacija drugačija. U samo četiri posto privatizacije nije zabilježeno kazneno ponašanje", tvrdi Kajin koji vjeruje da nitko od vladajućih struktura, ali ni najjači članovi oporbe, nemaju hrabrosti upitati poduzetnike koji su "stupovi društva" kako su došli do prvog milijuna.

"Ni HDZ ni SDP, a najmanje od svih Nadan Vidošević, nemaju hrabrosti da provedu takvu reviziju. Ja bih je, pak, mogao provesti pa makar završio kao Kennedy (američki predsjednik koji je ubijen u atentatu 1963. godine u Dallasu op.a.)", podvukao je Kajin u svom obraćanju novinarima.

Pročitajte više