Kako su Škoro i supruga došli do vlasništva nad vrijednim zemljištem u Zagrebu?

Foto: Josip Regović, Patrik Macek/Pixsell, Google maps

PARKIRALIŠTE nasuprot zagrebačke bolnice Merkur bilo je u vlasništvu Grada Zagreba, odnosno bolnice, no 2006. godine, kako piše današnji Nacional, pod čudnim je okolnostima Grad Zagreb tu parcelu mijenjao za zemljište u Resniku čija je vlasnica bila Marica Žibrat, majka Škorinog kuma Branka Žibrata.

Nacional piše da je to u Resniku bilo gotovo bezvrijedno zemljište na kojem se navodno trebao graditi pročistač otpadnih voda.

U vlasništvo nad parcelom nasuprot Merkura upisana je tvrtka Žibratovih, čiji je direktor Mario Žibrat 2008. godine zatražio lokacijsku dozvolu za izgradnju hotela na toj parceli. No tome su se usprotivili i ravnatelj bolnice i stanari. Hotel na kraju nije izgrađen.

Već tada, dakle 2008. godine, piše Nacional, postojala je sumnja da iza tog projekta zajedno sa Žibratima stoji i Škoro.

"Miroslav Škoro osobno mi je rekao da je zamjenu zemljišta Žibratovoj mami Bandić isposlovao u dogovoru sa Sanaderom i da je to bila svojevrsna kompenzacija za nastupe i podrške HDZ-u", rekao je visoki politički izvor iz HDZ-a za Nacional koji je otkrio da je Škorina supruga upisana u vlasništvo tvrtke još od 2011., kada postaje članica Uprave društva Hotel Zrinski koje je bilo vlasnik zemljišta.

Ove godine vlasništvo nad zemljištem je s tvrtke prebačeno na dvije privatne osobe, Kim Ann Škoro i Ivanu Žibrat, objavio je Nacional koji dalje piše da parkingom koji košta 15 kuna po satu upravlja tvrtka MB kvadrat koja je u suvlasništvu Miroslava Škore i Branka Žibrata.

"Ove informacije ostavljaju prostor sumnji da je iza cijelog projekta otpočetka Miroslav Škoro koji stalno tvrdi da nije nikad bio dio HDZ-ovog establishmenta te da je sve stvorio sam, kao i da nije imao nikakve koristi od saborskog mandata koji je obnašao 2008. godine", objavio je Nacional.

 

Pročitajte više