Kalmeta: do 30. lipnja bit će gotova čitava autocesta Zagreb-Split

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta izjavio je danas da će, ako ne bude nepredviđenih problema dionica autoceste ZagrebSplit od Pirovca do Vrpolja, tunel Mala Kapela, kao i cijela autocesta biti pušteni u promet kako je i planirano do 30. lipnja.

Kalmeta je to novinarima izjavio na gradilištu u Bilicama kod Šibenika, a prije toga je zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih autocesta Mariom Crnjkom obišao dionicu autoceste Vrpolje-Pirovac, vijadukt Drage, mostove preko Krke i Guduče, a poslijepodneva će obići i tunel Mala Kapela.

U terenskom uredu "Viadukta" u Bilicama sastali su se s predstavnicima izvođača radova i službe nadzora.

Nakon sastanka Crnjak je izjavio da se zbog izrazito lošeg vremena ove zime kasni s radovima na dionici Vrpolje-Pirovac što se planira dostići u idućih petnaestak dana.

Ukupna vrijednost radova na toj dionici, na kojoj je pet mostova, po šest vijadukata, nadvožnjaka i prolaza te 11 podvožnjaka je oko 840 milijuna kuna.

Crnjak je naglasio, da je i stanje radova na tunelu Mala Kapela u potpunosti pod kontrolom, te da "Viadukt" i "Dalekovod", s kooperantima rade punim tempom i u cijelosti se uklapaju u rokove dovršetka auto-ceste.

Najavio je da će biti riješeni i problemi vezani za neisplaćene plaće radnicima nekih kooperantskih tvrtki što iznosi oko tri milijuna kuna.

(Hina) xžpod ysšh

Pročitajte više