Nesreća na prosvjedu u Njemačkoj. Poginuo muškarac, prolile se tisuće litara lož ulja

Ilustracija: Profimedia

Tijekom prosvjeda poljoprivrednika na autocesti A66 u blizini Fulde došlo je do nesreće u kojoj je poginula jedna osoba, prenosi njemački Bild. Vozač kamiona uletio je u gužvu te preminuo na mjestu nesreće. Nesreća se dogodila oko 13:35 na autocesti između izlaza Flieden i Neuhof-Süd, sjeveroistočno od Frankfurta. Prema dosadašnjim saznanjima policije, kamion je iz nepoznatih razloga uletio u prometnu gužvu. "Vjerojatno velikom brzinom", rekao je glasnogovornik policije za BILD.

"Od siline udara tri kamiona na kraju prometne gužve, od kojih je jedan bio natovaren lož uljem, sudarila su se, pri čemu je iscurilo nekoliko tisuća litara lož ulja. Muškarac je smrtno stradao", dodaje policija. Za sada nisu objavili podatke o drugim ozlijeđenima. Pretpostavlja se da su, osim poginulog muškarca, još dvije osobe ozlijeđene.

Hitna pomoć, vatrogasci i policija, kao i spasilački helikopter, brzo su stigli na lice mjesta. Pozvan je i vještak koji će razjasniti točan uzrok nesreće. Policija je potvrdila da je do gužve došlo zbog prosvjeda poljoprivrednika. Skup se održavao od 10 sati ujutro na A66 u području Fulde.

"Kada se nesreća dogodila, poljoprivrednici su već čistili autocestu. Ali bio je zaostatak od oko kilometar", rekla je policija. A66 je potpuno zatvoren između Schlüchtern-Norda i Neuhof-Süda u smjeru sjevera. "To će potrajati još nekoliko sati. Iscurilo je dosta lož ulja."

Pročitajte više