Kanadski Hrvat proglašen herojem jer je spasio dvojicu mladića iz gorućeg kamiona

KANADSKI Hrvat Stipe Botica proglašen je herojem u Kanadi kad je ugasio požar na automobilu i spasio život dvojici putnika, javlja Windsor Star.

Umirovljeni Chryslerov radnik bio je u svojoj vikendici u Windsoru kad je čuo dvojicu mladića kako viču. Izašao je van i vidio Ford Ranger koji se zaletio u kuću do njegove. Izvukao je vozača van, ali suvozač ukliještio i nije se mogao pomaknuti. U međuvremenu se iz motora širio požar pa je Botica potrčao u svoje dvorište i uzeo cijev za polijevanje kojom je čistio bazen. Dojurio je do gorućeg vozila i gasio vatru. Tvrdi da mu je trebalo oko pet minuta da ugasi požar nakon čega su vatrogasci oko sat vremena izvlačili drugog putnika van iz olupine.

Botica kaže da se osjetio miris alkohola oko kamiona, a dvojica mladića u 20-im godinama nisu bila iz tog kraja. Također tvrdi da se na cesti uopće nije vidio trag kočenja.

Mladići su odvezeni u bolnicu prije nego su stigli porazgovarati sa svojim spasiteljem kojeg je lokalni tisak proglasio herojem, jer da nije bio na mjestu nesreće, izgorio bi i kamion i kuća u koju se zaletio.


 

Pročitajte više