Kanadu potresla misteriozna smrt mladog para, upoznali su se u Hrvatskoj

Screenshot: Millennials United

KANADSKA policija istražuje ubojstvo dvoje mladih ljudi te vjeruje da bi ovaj slučaj dvostrukog ubojstva mogao imati veze s nestankom još dvoje tinejdžera u ovoj zemlji, javlja BBC.

Prošlog tjedna američka državljanka Chynna Deese (24) i australski državljanin Lucas Fowler (23) pronađeni su mrtvi u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi gdje su boravili na dvotjednom turističkom putovanju kroz zemlju. Ovog ponedjeljka kanadska policija objavila je fotorobot čovjeka s kojim žele razgovarati. Jedan od svjedoka vidio je Fowler kako razgovara s njim uz cestu gdje su kasnije pronađeni mrtvi. Policija za sada čovjeka ne smatra osumnjičenim.

Nađeni mrtvi na autoputu

Nesretni mladić i djevojka upucani su i ostavljeni mrtvi na autoputu Alaska koji se nalazi 20 km južno od popularne turističke destinacije Liard Hot Springs.

Policija vjeruje da se ubojstvo dogodilo 14. srpnja između 16 popodne i sljedećeg jutra u 7 sati.
Njihov plavi kombi pronađen je pokraj tijela, a svjedoci su izjavili za medije da su ranije vidjeli par na cesti i da im se kombi pokvario. Policiji su trebala tri dana da identificira mrtva tijela.

Upoznali su se u hostelu u Hrvatskoj 2017. godine

Fowlerov otac Stephen, koji je doputovao u Kanadu, opisao je ubojstvo sina i njegove djevojke kao "ljubavnu priču koja je završila tragično".

Mladi par se upoznao u jednom hostelu u Hrvatskoj 2017. godine i od tada su putovali zajedno po svijetu.

"Naš sin se provodio najbolje u životu putujući svijetom. Upoznao je prelijepu mladu djevojku te su se udružili. Bili su sjajan par i bili su zaljubljeni”, rekao je.

Otac ubijenog mladića ima puno povjerenje u policiju

Fowlerov otac radi u policiji u Australiji te je u Kanadu doputovao s još dva policajca kako bi bili veza s obitelji tijekom istrage. Fowler je izjavio kako se neće direktno baviti istragom.

"Iskusan sam policajac i znam kako ove istrage mogu krenuti. No mogu vam kazati da imam puno povjerenje u policajce koji rade na ovom slučaju”, rekao je.

Policija vjeruje da su ubojstva povezana s nestankom dvoje tinejdžera

Policija vjeruje da bi ovo dvostruko ubojstvo moglo imati veze s nestankom dvoje tinejdžera, Kamom McLeodom (19) i Bryerom Schmegelskyjem (18), koji su nestali prošlog petka.

Oni su bili na putu za Yukon gdje rade i od tada se nisu javili obitelji. Njihov izgorjeli kombi pronađen je u petak na cesti pored jezera Dease, koje se nalazi nekih 500 kilometara od mjesta gdje su pronađeni Fowler i Deese.

Pokraj kombija pronađeno je i izgorjelo mrtvo tijelo, koje još nije identificirano, no policija vjeruje da je riječ o muškarcu u 50-ima ili 60-im godinama.

"Još uvijek nije jasno u kakvoj je vezi bio ovaj preminuli muškarac s izgorjelim kombijem ili nestalim muškarcima”, rekli su iz policije.

U kanadskoj policiji smatraju da postoji veza između ovih dvaju događaja jer u Britanskoj Kolumbiji zločini ovakvog tipa nisu uobičajeni.
 

Pročitajte više