Kanye West i dalje u utrci za predsjednika SAD-a, pojavit će se na listiću u Oklahomi

Foto: EPA

KANYE WEST je platio 35 tisuća dolara naknade kako bi se kandidirao kao neovisni kandidat i pojavit će se na glasačkom listiću u saveznoj državi Oklahomi, javlja Guardian

Ipak, situacija je zbunjujuća jer mnogi izvori tvrde da je West okončao svoju kratkotrajnu kampanju. 

West je jedan od tri kandidata koji su uplatili pristojbu za izlazak na izbore kao neovisni kandidati. Njegova konkurencija među neovisnima su pijanistica Jade Simmons i poduzetnik Brock Pierce. 

Glazbenik je podnio zahtjev i uplatio pristojbu dan nakon što je izvor New York Magazinea citirao Westovog savjetnika Stevea Kramera koji je rekao da se West neće kandidirati te da je osoblje koje je angažirao razočarano. 

Želi da Bijela kuća bude građena po uzoru na film Black Panther

West je već propustio rok za prijavu na izborima u nekoliko saveznih država, a uvjeti koje kandidati trebaju ispuniti kako bi se pojavili na glasačkim listićima razlikuju se od države do države. 

Kanye West je svoju kandidaturu najavio 4. srpnja, a prethodno je hvalio Donalda Trumpa. Međutim, u intervjuu za Forbes rekao je kako "skida crvenu kapu" što se odnosi na Trumpov zaštitni znak - crvenu kapu s natpisom Make America Great Again. 

West je izjavio kako svoju verziju Bijele kuće zamišlja po uzoru na film Black Panther te ako pobijedi želi "povratak u Wakandu", referirajući se pritom na fiktivnu zemlju iz navedenog filma. 

Pročitajte više