KAOS U LONDONU Bijesni prosvjednici napali premijerku: Ubojice! Odgovori narodu!

Screenshot: YouTube
 
BIJESNI prosvjednici koji su se okupili na ulicama Londona zbog žrtava smrtonosnog požara napali su britansku premijerku Theresu May.
 
Premijerka, koja je u početku bila na udaru javnosti jer nije posjetila žrtve požara, ipak se došla s njima sastati u crkvi koja im je pružila utočište.
 
"Ubojice! Kukavice! Srami se!"
 
Bijesni prosvjednici okupili su se oko crkve izvikujući premijerki da je ubojica i kukavica. Na plakatima su zbog tragedije optužili britansku vladu i napisali da je "krv žrtava na njihovim rukama".
 
May je izvedena iz crkve kroz sporedni ulaz i brzo odvedena do automobila, a prosvjednici su počeli gurati policiju u nastojanju da opkole automobil.
 
Video objavljen na Twitteru prikazuje ženu koja drži poster s fotografijama ljudi nestalih u požaru i vrišti "Ubojice!", a jedan muškarac neprestano ponavlja: "Odgovori narodu!".
 
Odbila razgovarati s ljudima, "nije pokazala humanost"
 
Jedna žena snimljena je kako plače ispred crkve, a izjavila je da je razlog to što je May odbila razgovarati s okupljenim ljudima nakon sastanka sa žrtvama, koji je trajao manje od sat vremena.
 
Bivši konzervativni ministar Michael Portillo izjavio je da May "nije pokazala humanost" te da je trebala biti spremna na gnjev lokalnog stanovništva.
 
Ranije su se stotine prosvjednika okupile oko gradske vijećnice, a dio je uspio upasti unutra, noseći popis zahtjeva koje imaju za vladu.

Pročitajte više