Kapetan Dragan: Prije 20 godina usvojio sam dvije djevojčice Hrvatice, i danas me zovu tata

"NISAM hrvatomrzac. Prije 20 godina usvojio sam dvije djevojčice Hrvatice. Danas su sretne i udane, i dalje me zovu tata. Vodio sam ih u katoličku crkvu u Beogradu. Imam i kuma Hrvata kojeg volim više nego ijednog Srbina jer moja vjera kaže: Bog, pa kum", rekao je u razgovoru za Media servis Dragan Vasiljković poznatiji pod zločinačkim nadimkom Kapetan Dragan.

Igra Škare - Ožbolt

Podsjetimo, Vasiljković koji je u Australiji poznat i pod imenom Daniel Snedden pušten je prije desetak dana iz zatvora Parklea u Sydneyu, nakon što je u pritvoru proveo više od tri i pol godine. Suci Saveznog suda - Geoffrey Flick, Annabelle Bennett i Neil McKerrache, uvažili su Vasiljkovićevu žalbu na odluku o izručenju jer su zaključili da postoji velika vjerojatnost da bi mu se u Hrvatskoj sudilo na temelju predrasuda samo zato što je po nacionalnosti Srbin! Hrvatska se ima pravo žaliti na najnoviju odluku o neizručivanju Vasiljkovića australskom Vrhovnom sudu.

"Uvjeren sam da će za tri dana biti odbijen i taj zahtjev za izručenjem, a očekujem da ni u tom slučaju neće biti podnesena žalba jer 'nema nikakvih argumenata", rekao je Vasiljković dodajući kako je to sve prljava politička igra Vesne Škare Ožbolt koja je po njegovom mišljenju najzaslužnija za "šamar i bruku" i za "zloporabu hrvatskog pravosuđa da bi zadovoljila privatnu mržnju".

Milošević ni Mladić nisu ratni zločinci

Vasiljković je naglasio i kako prosječan Srbin ne bi imao fer suđenje u Hrvatskoj, a kamoli Kapetan Dragan kojeg se smatra neprijateljem i zločincem.

"Isto kao što bojnik Hrvat ne bi imao pošteno suđenje u Krajini, da se drukčije završilo", rekao je Vasiljković dodajući da mu je žao što je propala Republika Srpska Krajina. Naime, kako kaže 800 godina Srbi u Krajini su bili dio konstitutivnog naroda i spavali u istim krevetima kao njihovi pradjedovi, da bi se jednog jutra u tim istim krevetima probudili kao manjina.

"Ratko Mladić, a ni Slobodan Milošević nisu zločinci jer nema nikakvih dokaza za to", rekao je Vasiljković da bi još jednom ponovio da u hrvatskoj Vladi još uvijek ima fašističkih elemenata.

Pročitajte više