Kapisoda ubio Kseniju Pajčin jer je pobacila njihovo dijete?

POLICIJA i dalje istražuje motive ubojstva Ksenije Pajčin, kojoj je u glavu pucao njen dečko, maneken Filip Kapisoda, prije nego što je stavio pištolj u usta pa presudio i sebi. Srpski mediji naveliko nagađaju kako je uzrok svađe koja je dovela do tragičnog epiloga bila Kapisodina ljubomora, a pojavila se i teorija da je Kseniju ubio jer je pobacila njihovo dijete.

> Filip Kapisoda ubio Kseniju Pajčin pa sebe

Policijski očevid u Ksenijinu stanu u zgradi u Nikšićkoj 6 na beogradskom Voždovcu završen je u kasnim noćnim satima, a iz policije poručuju da istraga ide u nekoliko smjerova. Inspektori su jutros započeli razgovore s osobama koje bi im mogle pomoći da utvrde motiv za ubojstvo i samoubojstvo koje je šokiralo srpsku javnost. "Zašto se ovo događa, zašto mojem djetetu? Kćerka mi je mrtva", zapomagala je ispred zgrade u Nikšićkoj Ksenijina majka Ljubica koja je pronašla tijela.

Kapisoda nije bio vlasnik pištolja?

Podsjećamo, Kapisoda je Kseniju ubio jučer oko 16.30 sati. Susjedi su čuli žestoku svađu, nakon čega su ispaljena dva hica. No, ubojstvo je prijavljeno tek u 19 sati kad je u stan došla Ksenijina majka i zatekla dva mrtva tijela. Rekonstrukcijom događaja pokazalo se da je nakon verbalnog okršaja slijedilo fizičko nasilje. Kapisoda je Kseniju nekoliko puta udario, ona je pokušala pobjeći, ali nije stigla dalje od hodnika prije nego što je pokošena metkom u glavu.

Kapisoda je zatim otišao u sobu, stavio pištolj u usta i povukao okidač. Policija je popularnu turbofolk pjevačicu pronašla u lokvi krvi, na glavi je imala ulaznu i izlaznu ranu. Kapisoda je na glavi imao samo izlaznu ranu, a usta su mu bila puna krvi pa istražiteljima nije bilo teško zaključiti što se dogodilo na mjestu zločina. Pištolj CZ M-88 kalibra 9 kojim je ubio Kseniju, a zatim i sebe, pronađen je kraj Filipova tijela. Zasad se ne zna kome je oružje pripadalo. Prema neslužbenim informacijama Kurira, Kapisoda nije bio vlasnik pištolja.

Često su se svađali zbog njegove ljubomore

Susjedi su srpskim novinarima ispričali kako su se Ksenija i Filip u zadnje vrijeme često svađali. Već su jednom prekinuli svoju vezu, a zatim se opet pomirili. No, idila je kratko trajala. Policija je prije nekoliko dana imala i intervenciju u stanu u kojem se zločin dogodio. Kapisoda je tada, u napadu ljubomore, Kseniji razvalio vrata. No, policija ga nije privela jer su oboje, kako piše Blic, uvjerili policajce da će se smiriti i da je sve u redu.

Pajčin je, naime, za TV Pink snimila emisiju pod nazivom "Ništa za sakriti" u kojoj poznata osoba provodi vrijeme s jednim svojim obožavateljem. "Nakon snimanja Filip je poludio od ljubomore. Otišao je u stan kod Ksenije i razvalio vrata. Potukli su se, a susjedi su zvali policiju. Nakon što su ih policajci uspjeli razdvojiti, njih dvoje su naglasili da se oni nemaju što miješati i da će sve sami raspraviti", rekao je za Press izvor blizak policijskoj istrazi.

Ksenija mu zabranila da se viđa s prijateljima

Neki Ksenijini prijatelji tvrde kako je ona već neko vrijeme željela ostaviti Filipa. No, to nije učinila jer se bojala njegove reakcije. "Ksenija je svakog mogla dovesti do ludila, a Filip joj je po temperamentu bio vrlo sličan. Pa onda možete zamisliti kako su njihove svađe izgledale", rekao je izvor blizak ubijenoj pjevačici za magazin Puls.

Tijekom posljednjih mjeseci njihove veze Filip je navodno bio nervozniji nego inače jer mu je Ksenija zabranila da se druži s prijateljima. "Morao je lagati kad ide u Crnu Goru. Noću je spavao kod nje, a danju se javljao prijateljima i majci. Filipova majka ga je molila, plakala da se ostavi života u Beogradu, da prekine vezu sa Ksenijom. Roditelji su mislili da ona nije za njega", rekla je za Blic Filipova najbolja prijateljica Goga Sekulić.

Ubio je zbog pobačaja?

Izvor blizak pokojnoj pjevačici za tabloid Alo ispričao je da je Ksenija bila trudna! Nagađa se da bi i to mogao biti motiv ubojstva i samoubojstva; Alo tvrdi da je Filip poludio zato što je Ksenija pobacila njihovo dijete, dok Puls navodi kako je ona samo razmišljala o pobačaju, ali i to je bilo dovoljno da manekena dovede do ludila.

No, tvrdnje o trudnoći protive se izjavi koju je Ksenija prije desetak dana dala za jedan tjednik. "Nisam trudna. Hvala svima koji su se brinuli jesam li na vrijeme imala menstrualni ciklus, vjerujem da su imali najbolju namjeru, ali nije istina da ću dobiti bebu", rekla je tada ubijena pjevačica. Konačni odgovor na pitanje je li Ksenija Pajčin bila trudna trebala bi dati obdukcija.

Ksenijin menadžer: Oni su se iskreno voljeli

Ksenijin menadžer Dule Antić za tragediju je, kaže, doznao iz medija. "Filip i Ksenija su se zaista voljeli. Filipa sam upoznao u Zlatiboru nakon jednog Ksenijinog koncerta. Za momka bih mogao reći samo sve najbolje. Bio je fin i kulturan, a njihov odnos je bio kao i svaka ljubav. Puna svađa i mirenja", kaže Antić.

Na ubojstvo i samoubojstvo koji su šokirali Srbiju osvrnuo se danas u razgovoru za razne srpske medije niz estradnih zvijezda. Pjevačica Goga Sekulić, Ksenijina prijateljica, kaže da je šokirana jer je sigurna da su se jako voljeli. Svetlana Ražnatović Ceca istaknula je da se radi o užasnoj tragediji jer je pred njima bio cijeli život. Indira Radić, koja je s Ksenijom snimila duet "Hajde sestro", ističe da je u šoku jer su bile jako bliske. Seka Aleksić je Kseniju nazvala "oličenjem ljepote i optimizma".

Pred stanom ostavljene četiri ruže

"U zgradi tišina. Vrata stana broj 12 na trećem katu zaključana, a na zvonjavu nitko ne odgovara. Pored vrata ostavljene četiri ruže. Dvije bijele, po jedna crvena i žuta. Susjedi ne znaju tko je ostavio cvijeće i kada", ovako izdanje srpskog Blica za četvrtak opisuje atmosferu pred stanom Ksenije Pajčin dan nakon tragedije.

Susjedi koji su pristali razgovarati s novinarima, pjevačice se uglavnom sjećaju kao vesele i vedre djevojke pune života. Kad je bila tinejdžerica je, pričaju, pravila urnebesne žurke pa je često dolazila i policija. Upravo su susjedi iz okolnih stanova pomogli Ksenijinoj majci da otvori vrata stana prije nego što je pronašla leševe svoje kćeri i njezina dečka.

"Pomagali su Ljubici da otvori vrata stana. Valjda su odvijačem pokušali izbiti ključ koji je bio s unutrašnje strane. To je trajalo skoro sat vremena. Kad je otvorila vrata, vidjela je što je vidjela. Međutim, kako su mi susjedi ispričali, policija i Hitna pomoć već su bili tu, tako da su liječnici odmah pomogli Ljubici da dođe k sebi. Čak mislim da su je i odveli", priča jedan od stanara iz Nikšićeve 6.

Rukometaš Petar Kapisoda, Filipov rođak koji je nekad igrao i za RK Zagreb, danas nije želio pričati o tragediji. "Kad sve završi, pričat ću. Sada nisam u stanju. Obitelj je stigla u Beograd, preuzeli su Filipovo tijelo i već su na putu kući", kaže Petar Kapisoda i dodaje kako će Filip u petak biti pokopan na Cetinju.

Pročitajte više