Karamarko reagirao na očitovanje DIP-a o navodnoj krađi mandata: Demokracija je svetinja

Foto: FAH

DRŽAVNO izborno povjerenstvo danas se očitovalo o izjavi prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka kako postoje indicije da je Domoljubna koalicija u noći parlamentarnih izbora pokradena za pet ili šest mandata.

"Izjava g. Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata kroz navod o postojanju indicija o "krađi" mandata. Zbog navedenog DIP će Državnom odvjetništvu RH podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare", priopćeno je  iz Izbornog povjerenstva.

Podsjetimo, Tomislav Karamarko rekao je u subotu kako postoje indicije da su u izbornoj noći pokradeni za pet ili šest madata i najavio da će se to ispitati.

Karamarko je danas komentirao potez DIP-a, rekavši kako podržava njihovu reakciju.

"[PODRŽAVAM REAKCIJU DIP-a] Drago mi je što se Državno izborno povjerenstvo brzo oglasilo nakon što sam izrazio zabrinutost zbog saznanja o mogućoj krađi mandata na prošlim izborima. Već sama činjenica što DIP nije otklonio svaku sumnju u mogućnost da je došlo do izborne krađe puno govori. Vjerujem da će Državno odvjetništvo temeljito odraditi svoj posao, istražiti tko, kako i zašto je zapošljavan u tvrtku Apis, razjasniti nelogičnosti u obradi rezultata s nekih biračkih mjesta i konačno o svemu obavijestiti javnost.

Onima koji su bili začuđeni što reagiram na krađu iako je HDZ pobjednik izbora želim poručiti da meni i ovoj Vladi nije važno samo to da obnašamo vlast, kao našim prethodnicima, nego želimo živjeti u pravnoj državi u kojoj je izborna demokracija svetinja s kojom se nitko ne smije poigravati", napisao je Karamarko na Facebooku.

[PODRŽAVAM REAKCIJU DIP-a] Drago mi je što se Državno izborno povjerenstvo brzo oglasilo nakon što sam izrazio...

Posted by Tomislav Karamarko on Monday, January 25, 2016

Pročitajte više