Kardinal Bozanić i msgr. Ivas o susretu mladih u Šibeniku

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ocijenio je da je Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži koji je danas počeo u Šibeniku i na kojem se okupilo dvadeset tisuća mladih vjernika bio veličanstven skup.

Svi biskupi, svećenici i svi nazočni imali su prilike osjetiti da su mladi jedan novi naraštaj koji računa na Crkvu i s kojim Crkva računa, i ti mladi su oni koji žele biti aktivni u Crkvi, izjavio je nakon večerašnjeg euharistijskog slavlja zagrebački nadbiskup.

Domaćin susreta hrvatske katoličke mladeži šibenski biskup Ante Ivas izrazio je zadovoljstvo tim današnjim događajem rekavši kako su u tom susretu mladima ponuđene neke vrijednosti koje im nudi Crkva.

Mladi vjernici su se za ovaj susret pripremali po župama sa svojim svećenicima i ovaj susret potaknuo ih je na prihvaćanje istinskih vrijednosti koje im nudi Crkva, odnosno Evanđelje, rekao je msgr. Ivas. Tumačeći geslo skupa "Zaveslaj na pučinu", kazao je da su mladima htjeli približiti more kao simbol života i to otvorenog i dubokog života kojega mladi moraju otkrivati te shvaćati da život ima i teških trenutaka kojima se moraju znati oduprijeti.

Mlade, odnosno njihovu osobu i osobnost, moramo izgrađivati i pripremati za život dostojan čovjeka, istaknuo je šibenski biskup Ante Ivas.

(Hina) xta ymć

Pročitajte više