Kardinal Bozanić osudio 117 zastupnika: Odrekli su se Boga radi novca

ČINI SE da će Zakon o suzbijanju diskriminacije koji bi trebao poboljšati položaj seksualnih i rodnih manjina u Hrvatskoj, a kojeg je jučer izglasao Hrvatski sabor i to s 117 podignutih ruku, nastaviti izazivati revolt Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Tako je kardinal Josip Bozanić propovijedajući u Blatu na Korčuli osudio "prevrtljive kršćane", javlja Večernji list.

Ključno pitanje koje je kardinal Bozanić postavio je - koliko su dobili oni koji su zanijekali kršćanske vrijednosti. Tvrdi da su takvi upravo oni koji se "lako javno vjerski deklariraju", ali kad treba štititi "kršćanske vrednote koje su univerzalne, kad treba djelovati iz pravednosti, solidarnosti i ljubavi prema bližnjem, opravdavaju se globalnim trendovima".

Takvi su, prema riječima hrvatskog kardinala, najobičniji pijuni koji se kršćanstva odriču radi moći, novca ili vlasti.

Bozanić zagovara poštivanje "braka i obitelji kao stabilne zajednice muškarca i žene koja je otvorena djeci", ali i prihvaća konsenzus s onima koji ne pristaju uz Katoličku crkvu, ali pristaju na "glas razuma koji je osjetljiv na normu prirodnog zakona".

Bozanić je na koncu zaključio da Crkva nikad neće "utihnuti" svoj glas kad god se ide protiv čovjeka, protiv općeg dobra, ali i kad se ide protiv Boga.

Ig.M.
Foto: S.G.F.

Pročitajte više