Kardinal Bozanić PREDVODIO MISU U HKM U NEW YORKU

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u petak navečer prigodom svojeg pastoralnog posjeta Hrvatskoj katoličkoj misiji u Astoriji New Yorku svečano misno slavlje u crkvi Predragocjene Krvi uz sudjelovanje velikog broja vjernika. L

Kako je u subotu priopćeno iz HBK, na početku misnoga slavlja voditelj HKM Astoria Robert Zubović izrazio je radost i zadovoljstvo zbog prvog kardinalovog pohoda toj hrvatskoj vjerničkoj zajednici otkako je prošle godine imenovan kardinalom Svete Rimske Crkve.

Kardinal se u propovijedi osvrnuo na misna čitanja te istaknuo kako Boga treba uključiti u sve ono što radimo, jer on daje smisao i vrijednost svakom ljudskom činu.

Nakon svete mise u čast kardinala Bozanića u crkvi je održana svečana akademija. Nastupili su zbor mladih, Župni zbor Predragocjene Krvi, klapa Astoria, sopranistica Tanja Simić i String Quintet.

Na svetoj misi i akademiji bili su nazočni djelatnici konzulata Republike Hrvatske u New Yorku na čelu s generalnim konzulom Petrom Ljubičićem i pomoćnik ministra vanjskih poslova Tomislav Vidošević.

Kardinal Bozanić u subotu je iz New Yorka otputovao u Pittsburgh gdje će poslije podne, po mjesnom vremenu, predvoditi svečanu euharistiju u hrvatskoj župi sv. Nikole kojom će ta najstarija hrvatska župa u SAD-u proslaviti 110. obljetnicu postojanja. Tijekom slavlja podijelit će sakrament potvrde mladima koji su se pripremali za taj sakrament.

U nedjelju će kardinal Bozanić sudjelovati na središnjoj proslavi 110. obljetnice Hrvatske bratske zajednice te će tom prigodom predvoditi svečano euharistijsko slavlje u zajedništvu s domaćim biskupom Donaldom Wuerlom u katedrali sv. Pavla u Pittsburghu.

(Hina) xpp ysd

Pročitajte više