KARDINAL BOZANIĆ PRIMIO PREMIJERA SANADERA

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je premijeru Ivi Sanaderu na iznimnim uspjesima u približavanju Hrvatske Europskoj uniji, naglasivši kako Hrvatska ima što ponuditi Europskoj uniji, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću nakon današnjeg sastanka premijera Sanadera i kardinala Bozanića u Nadbiskupskom dvoru.

Kao potpredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija, kardinal Bozanić istaknuo je punu potporu tog crkvenog tijela hrvatskim europskim nastojanjima.

Na sastanku je bilo riječi i o odnosima između Crkve i države, a posebno implementaciji dvostranih ugovora koje su potpisali Republika Hrvatska i Sveta Stolica, izjavio je premijer Sanader nakon današnjeg sastanka.

Na upit novinara je li bilo riječi o povratu crkvene imovine, premijer Sanader je rekao kako su razgovarali i o tome, ali niti on niti kardinal Bozanić nisu htjeli prejudicirati rad mješovitih radnih skupina koje na tome rade.

Premijer Sanader izrazio je zadovoljstvo radom mješovitih komisija.

U priopćenju je također istaknuto kako su premijer Sanader i kardinal Bozanić odnose Katoličke crkve i hrvatske Vlade ocijenili korektnima, te su dodali da mješovite radne skupine trebaju riješiti otvorena pitanja koja su zadana ugovorima između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Sastanku su nazočili i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i ministar kulture Božo Biškupić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Grgo Ivezić, te generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije Vladimir Stanković.

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više