KARDINAL BOZANIĆ U POSJETU VEČERNJEM LISTU

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je danas uredništvo Večernjeg lista, na poziv glavne urednice Ružice Cigler, a u povodu Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije koji je Katolička crkva ove godine obilježila 23. svibnja.

Nakon razgovora s članovima uredništva i novinarima te predsjednikom uprave Klausom Schauerom, kardinal Bozanić je rekao da se rado odazvao njihovu pozivu za posjet. Podsjetio je da je poziv dobio već ranije, ali da mu se sada odazvao jer je protekle nedjelje bio dan sredstava informiranja za Crkvu kada Crkva osobito razmišlja o važnosti medija u društvu i Crkvi.

"Posjetom Večernjem listu želio sam i vanjskim znakom pokazati koliko Crkva cijeni i poštuje one koji rade za našu javnost, a to su mediji", istaknuo je kardinal Bozanić.

Upitan hoće li i ubuduće posjećivati medijske kuće, kardinal Bozanić je odgovorio da će to ovisiti o njegovim brojnim obvezama.

Glavna urednica "Večernjaka" Ružica Cigler podsjetila je na svojedobni posjet kardinala Franje Kuharića toj medijskoj kući i ocijenila ga iskorakom Crkve u bližem upoznavanju s novinstvom i stvaranju boljeg kontakta Crkve i novinara.

Cigler je istaknula da je stvaranje boljega kontakta Crkve i novinstva bio i glavni povod posjeta kardinala Josipa Bozanića redakciji Večernjaka, dodavši kako je to bila i prigoda da kardinala Bozanića upoznaju sa stvaranjem dnevnog lista i teškoćama s kojima se susreću.

Današnji posjet kardinala Bozanića uredništvu Večernjeg lista bio je i njegov prvi posjet nekom od hrvatskih tiskanih medija od 1997. kada je imenovan zagrebačkim nadbiskupom.

(Hina) xdm yip

Pročitajte više