Prevrnuti kamion između Rakovice i Slunja, obilazak je autocestom

Ilustracija: Google maps

Kako jutros javlja HAK, zbog prevrnutog teretnog vozila obustavljen je promet na državnoj cesti DC1 u mjestu Broćanac (između Rakovice i Slunja). Obilazak je autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče-Karamatići. Radi se o prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22 sata u kojoj je vozač smrtno stradao.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. "Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila", poručuje HAK.

Tijekom dana zbog povećane gustoće prometa vozit će se usporeno na gradskim cestama i obilaznicama, na prilazima Splitu i u zonama radova na brzoj cesti DC1 Solin-Klis, na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Pasjaka, Šibenskog mosta te između Stobreča i Podstrane.

Zbog radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke (obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok).

Prometna prognoza HAK-a

"U cijeloj će zemlji biti pljuskova s grmljavinom, a kiša će biti češća u unutrašnjosti. Pozivamo vozače da zbog kiše i naoblake voze s uključenim kratkim svjetlima, dodatno uspore i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

U priobalju su zbog bure moguća ograničenja u cestovnom prometu, ponajprije na dionici Jadranske magistrale (DC8) podno Velebita te na cestama na širem riječkom području.

Povremena usporavanja zbog veće gustoće prometa bit će u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Bit će pojačan promet teretnih vozila na graničnim prijelazima Erdut, Tovarnik, Bajakovo, Županja i Stara Gradiška, a povremeno i promet teretnih vozila na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta moguće su poteškoće u pomorskom prometu", piše HAK.

Pročitajte više