KARLOVAC: predizborni skupa HNS-a i PGS-a za 7. izbornu jedinicu

Predsjednica HNSa Vesna Pusić rekla je večeras na središnjem predizbornom skupu u Karlovcu da će iduću Vladu sastaviti HNS, SDP i HSS, a da će u 7. izbornoj jedinici koalicijska lista HNSa i PGSa osvojiti tri zastupnička mjesta.

Pri predstavljanju kandidata s koalicijske liste HNS-PGS za 7. izbornu jedinicu i predsjednica HNS-a Vesna Pusić i predsjednik Primorsko-goranskog saveza Nikola Ivaniš istaknuli su da svoju koaliciju smatraju temeljem za uspješan regionalni i policentrični razvoj Hrvatske.

Predsjednica HNS-a rekla je da u Hrvatskoj sada postoji ideja da Hrvatska ima dvije ravnopravne opcije koje mogu državu ravnopravno voditi u iduće četiri godine. Po njezinim riječima, opcija u kojoj je HNS-PGS vodit će prema završetku autocesta, još većoj stopi rasta, prema intenzivnijem smanjenju nezaposlenosti, ujednačenom razvoju Hrvatske. Druga je opcija, rekla je Pusić, do 1999. pokazala kuda i na koji način vodi Hrvatsku. "To", ocijenila je, "nisu jednako usmjerene opcije, to nisu jednako orijentirani ljudi, to nisu isti projekti".

Obrazlažući svoj stav predsjednica HNS-a navela je pri tom da je 1999. umjesto gospodarskog rasta zabilježen gospodarski pad od 0,9 posto, a četiri godine kasnije rast je 5,24 posto. Godine 1999. rezervama Hrvatske narodne banke nije bilo pokriveno 1,2 milijarde dolare duga, a sada taj nepokriveni dio duga iznosi 700 milijuna dolara ili pola milijardi dolara manje nepokrivenog duga nego 1999., ustvrdila je Pusić, poručivši biračima: "Stvari još nisu najbolje, ali su bitno bolje, dozvolite nam zato da nastavimo taj posao i da za četiri godine iznesemo pokazatelje koji će biti snažniji i opipljiviji od onih koje smo već postigli".

Osim autocesta i obnove što je "uspješno vodi HNS-ov ministar Radimir Čačić, najveći broj općina i gradova 7. izborne jedinice od srpnja ove godine gotovo je udvostručio svoje proračune zahvaljujući Zakonu o brdsko-planinskim područjima i Zakonu o pograničnim općinama, a za oba su se zakona", kako je rečeno, izborili upravo HNS-ovi i PGS-ovi saborski zastupnici.

"Sada fizičku obnovu slijedi gospodarska obnova i socijalna reintegracija i mi kao stranka na tim projektima već uspješno radimo, a radit ćemo i dalje", istaknula je predsjednica HNS-a Vesna Pusić na predizbornom skupu u Karlovcu.

(Hina) vh mć

Pročitajte više