Karlovac: Premijer Račan otvorio radove na mostu Drežnik

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivica Račan označio je danas u Karlovcu početak radova na izgradnji mosta Drežnik preko rijeke Kupe koji povezuje gradska naselja Dubovac i Drežnik i biti će dio budućeg prometnog prstena kojim će se Karlovac rasteretiti tranzitnog prometa.

Investitor izgradnje mosta duljine 159 metara su Hrvatske ceste, vrijednost radova je 29 milijuna kuna, a rok dovršenja je 18 mjeseci.

Most Drežnik trebao bi olakšati život građanima Karlovca i omogućiti brži tranzit kroz taj grad, rasterećujući ga od prometnih čepova u turističkoj sezoni, istaknuo je premijer Račan. Naglasio je da se u Hrvatskoj moraju poštivati zakoni i rokovi, napominjući kako je za most pribavljena građevinska dozvola, te da će inzistirati na roku dovršenja tog objekta.

Republika Hrvatska poklanja veliku pozornost izgradnji komunalne infrastrukture, jer je to temelj njezina svekolika razvitka, naglasio je premijer. ´Želimo da ljudi u Hrvatskoj bolje žive i komuniciraju, te da gospodarstvo dobije potrebne uvjete za razvoj i da se ne bismo morali crvenjeti pred našim gostima zbog loše infrastrukture´, naveo je premijer. Također je rekao da za tu namjenu izdvajaju velika sredstva i da ih nesmijemo trošiti za tekuću potrošnju kako to neki traže, želeći prikupiti političke bodove, jer time ne bismo omogućili razvoj, upozorio je Račan. Tome se moramo oduprijeti u interesu boljitka Hrvatske i njezinih građana, zaključio je premijer Ivica Račan.

Ministar pomorstva, prometa i veza Ronald Žuvanić rekao je da je za rješenje prometnog zagušenja grada Karlovca potrebno izgraditi prometni prsten čiji je sastavni dio i most Drežnik na kojem danas započinju radovi. Potpuno rješenje tog problema postići će se izgradnjom buduće autoceste Zagreb-Split, kazao je ministar Žuvanić.

Karlovački gradonačelnik Božo Joha podsjećajući na povijest izgradnje mostova preko Kupe rekao je, da će budući most Drežnik svoju punu prometnu funkciju dobiti izgradnjom rotora, čime će se otvoriti protok prometa prema Splitu i Rijeci.

Pročitajte više