Karlovački HDZ-ovci pozvali SDP da prizna poraz u Hrvatskoj

PREDSJEDNIK karlovačkog HDZ-a Branko Vukelić, kazao je na današnjoj pressici kako HDZ u VII. izbornoj jedinici može biti zadovoljan rezultatima izbora, iako je HDZ u toj jedinici dobio 1,76 posto manje glasova od SDP-a.

"Zadovoljni smo postignutim rezultatima, borili smo se za sedam mandata u ovoj izbornoj jedinici, kao i prije četiri godine, ali obzirom da su se birači manjih stranaka i nacionalnih manjina priklonili SDP-u, ovo je dobar rezultat" - rekao je Vukelić, prenosi Radio 047.

Vukelić je, unatoč tome što je karlovački HDZ u VII. izbornoj jedinici dobio manje glasova od SDP, pozvao Socijaldemokrate da priznaju izborni poraz u Hrvatskoj.

Optužio je SDP da radi podjele u gradu Karlovcu te je ustvrdio kako "u 21. stoljeću podjele grada nisu nikome potrebne."

Ivan Vučić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije, smatra kako su izborni rezultati posljedica toga što su nacionalne manjine glasale za većinske, a ne manjinske liste, a dio zasluge je donio i izborni inženjering.

Pročitajte više