Karlovački Most grada Alessandrije u srijedu se pušta u promet

KARLOVAČKI gradonačelnik Božo Joha na današnjoj konferenciji za novinare izvijestio je da će Most grada Alessandrije u srijedu, 20. travnja, biti pušten u promet.

Most preko Kupe, koji spaja karlovačke četvrti Dubovac i Drežnik, financirale su Hrvatske ceste s 32 milijuna kuna iako je projektom bilo predviđeno 29 milijuna kuna, a kasnilo se i s radovima, rekao je pročelnik Odjela prostornog uređenja i upravljanja imovinom Mladen Rakočević.

Razlog su kašnjenja prosvjedi stanara zgrade na Mažuranićevoj obali 36, kojima prilazna cesta prolazi uz same prozore.

Gradonačelnik je najavio da će svečanosti biti nazočan hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i gradonačelnica talijanskog grada Alessandrije Maria Scagna, dok je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta odbio poziv.

Za svog nedavnog obilaska mosta ministar Kalmeta rekao je novinarima da je odbio poziv grada Karlovca jer most nema uporabnu dozvolu.

"Most ima građevinske dozvole i sve suglasnosti, a da bi dobio uporabnu dozvolu potrebna su mjerenja buke kroz godinu dana probnog prometa, tako da se most prvo mora pustiti u promet da bi se mogla ishoditi i uporabna dozvola", rekao je pročelnik Rakočević.

Istaknuo je i da je za vrijeme tehničkog pregleda most bio opterećen s četiri kamiona s po pedeset tona tereta na karakterističnim točkama, da je "izdržao uz ugibanje od samo jednog centimetra, te je dobio i tehničke i sve druge potrebne suglasnosti za početak prometa".

Gradonačelnik Božo Joha (SDP) kaže da "ministru Kalmeti ti podaci očito nisu bili podastrijeti jer su za obilaska mosta njegovi domaćini bili iz HDZ-ovih županijskih struktura, koje nisu uključene u ovu investiciju Karlovca i Hrvatskih cesta, a mene kao gradonačelnika i moje suradnike nitko na obilazak mosta nije ni zvao".


Pročitajte više