Karlovčani bijesni na Dane piva: Napravili ste svoju privatnu prčiju

Foto: Pixsell/Kristina Stedul Fabac

ČINI se kako Danima piva u Karlovcu ne ide najbolje. 

Odlučili su smanjiti cijena piva, a javnost su o novim cijenama obavijestili putem službene stranice. 

Spuštanje cijena

Tvrtka Fest d.o.o. je koncesionar ovog festivala. Kaportal piše kako nije jasno je li razlog obaranja cijena negodovanje posjetitelja ili rekordno mala prodaja piva. Dodaju kako je ovo samo još jedan dokaz koliko organizator luta u svojim koncepcijama, iako je ovo već peta godina koliko se bave ovom manifestacijom.

Pivo je do sada koštalo 17 kuna, a cijenu su odlučili spustiti zbog komentara posjetitelja. 

"Slušajući vaše komentare, odlučili smo cijenu piva prilagoditi svima! Podsjećamo da su svi naši glazbeni programi BESPLATNI i kako smo jedan od rijetkih festivala u Hrvatskoj gdje se ne plaća ulaz. Za vas ćemo spustiti i cijenu piva na 9kn tijekom poslijepodneva! Kao koncesionar manifestacije zadnjih 5 godine, i ove godine želimo da se s nama dobro zabavite i uživate u BESPLATNIM koncertima", napisali su na stranicama Dana piva.

Bijesni građani

Građani su na Facebooku prokomentirali ove novosti.

"Dani piva, a cijene prevelike, kvaliteta loša", 

"Vi iz Fest-a ste od Dana piva napravili svoju privatnu prčiju i vašar. To svaki pravi Karlovčan kaže, a samo su seljaci zadovoljni. Pa sad neka netko argumentira da nije tako",

"I ta laksativna voda koju nazivate pivom ne vrijedi ni 5 kuna",

"Svejedno me nebute vidili. Ni na onoj od 9 kn. Postali ste seoska zabava, a ne dani piva",

"Nit pijem pivu nit ću doć na koncert ali bi s gustom gledao da nitko ne dođe da seljačina od admina dobije otkaz zbog svoje bahatosti i bezobraznog odnosa prema potencijalnim gostima koji ce mu omogućiti plaću.....znači dno dna komunikacije sa ljudima nekoga tko promovira jedno ovakvo događanje...sramota za organizatora i za onoga tko je postavio ovu bahatocu da vodi stranicu",

"Možda netko neće vjerovati, ali ono šta sam vidio sinoć ide u rubriku vjerovali ili ne..Naime konobari na jednom od šankova postavljenih u šatoru uzeli 3-4 čase crnog vina one koje su gosti ostavili ili nisu u potpunosti ispili i preljevaju nazad u bocu..sramota!! I to se lijepo okrenuli leđima kao da ih se nevidi..pljuc...", neki su od komentara nezadovoljnih građana.

Nizbrdo nakon zabrane Bajage

Ovo nije prvi put ove godine da građani burno reagiraju na tvrtku Fest i Dane piva. Naime, nakon što su tvrtka Fest i Grad Karlovac otkazali Bajagin koncert zbog pritiska zabraniteljskih udruga, javnost se razbjesnila.

Tada je krenulo nizbrdo. Nakon lavine bijesnih komentara na društvenim mrežama i medijskih upita, tvrtka Fest je objavila da će umjesto Bajage nastupiti Hladno pivo. Međutim, Kekin i ekipa su glatko odbili ponudu i poručili kako nisu ničija zamjena te da će u Karlovac eventualno doći popiti pivo, ali nikako neće svirati umjesto Bajage.

Tvrtka Fest je ignorirala cijelu priču i objavila novi popis izvođača prema kojem se u ponedjeljak 3. rujna na Danima piva baš ništa nije trebalo događati.

Na prvoj večeri festivala Dani Radićeve održanoj u subotu 1. rujna, Karlovčani su u Radićevoj ulici pjevali i plesali uz Bajaginu pjesmu "Godine prolaze".

Pročitajte više