Karlovčani opet u strahu od trovanja štetnim plinovima iz pivovare

KARLOVČANI su se danas prisjetili Zdravka Martinovića, koji se 23. veljače 2006. godine srušio pred potokom nedaleko od svoje kuće, a 23 dana kasnije je preminuo. Martinović je umro od trovanja ugljičnim dioksidom, što su potvrdili sudski vještaci tijekom suđenja protiv "Karlovačke pivovare" koja je okrivljena za njegovu smrt zbog navodne emisije štetnih plinova iz njihovih pogona.

Danas je voda u kanalu Grabica koji istječe iz kruga Karlovačke pivovare bila potpuno bijela, piše Cropress, što je Karlovčane odmah podsjetilo na nesretnog Martinovića. Njegova udovica Desa kaže kako je u subotu s unucima šetala uz potok, ali su se zbog smrada morali povući u kuću. "Jaki smrad iz potoka osjećao se i početkom prošlog mjeseca", kaže Desa Martinović i dodaje da "više nikom ne vjeruje".

Kako bi spriječili novu eventualnu tragediju, stanari kuća koje su smještene u okolici potoka su uzeli uzorke vode koje su odnijeli na analizu, a o svemu su obavijestili i Karlovačku pivovaru, koja je također dobila uzorak vode kako bi ga analizirala u svom laboratoriju. Prema prvim informacijama iz pivovare, razine svih kemikalija su unutar dopuštenih granica.

J.C.
Foto: HR Foto

Pročitajte više