Karlovčanka: Taksist u Zagrebu mi je vožnju od 3.5 kilometara naplatio 70 eura

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prema računici jednog zagrebačkog taksista, vožnja od Glavnog željezničkog kolodvora do Instituta za tumore košta 70 eura. Toliko je on naplatio Ani Mlinarić Mrkoci. Radi se o vožnji koja je dugačka oko 3.5 kilometra. Kad je prometno, vožnja između ovih destinacija može trajati 15-ak minuta. Vožnja taksijem na ovoj ruti u isto vrijeme kad se vozila Mlinarić Mrkoci jutros je koštala 6-7 eura, prema podacima aplikacija za korištenje taksi usluga.

"Rekao je da je privatnik i da može naplatiti koliko želi"

Mlinarić Mrkoci je onkološka bolesnica, koja je iz Karlovca vlakom došla u Zagreb.

"Još ne mogu doći k sebi. U kratkim crtama, putovala sam vlakom, imala sam na Institutu zakazano za 9 sati, a pošto je vlak kasnio, odlučila sam ići taksijem. Čovjek mi je otvorio vrata, vozio me, malo prije Instituta pitao me hoću li platiti karticom ili gotovinom. Bilo mi je svejedno, ta vožnja ionako bi me inače došla oko 8 eura.

Pitao me račun, vidjela sam račun i shvatila da mi je naplaćeno 70 eura! Rekao je da je 74, ali mi je dao popust od četiri eura. Rekla sam mu da je to pljačka, a on mi je odgovorio da je privatnik i da može staviti cijenu koju želi. Imala sam sto eura pa sam mu platila", rekla nam je.

Taksist se ne javlja

Istaknula je da taksist nije išao zaobilazno, već rutom kojom se inače ide prema ovoj lokaciji.

"Ovako nešto nikad nisam doživjela. Radi se o pljački. Takva mafija u Zagrebu ne može biti dozvoljena, postoje dobri taksisti, pošteni ljudi, a ovakvi samo upropaštavaju dobar ugled taksistima. Ne mislim poduzimati ništa da dođem do novca, ne mislim podizati tužbe, iza mene su četiri tumora, samo želim ukazati na problem", objasnila je.

Kako vidimo na nefiskaliziranom računu, taksist koji je vožnju naplatio 70 eura je Mateo Kljajić. Vlasnik je firme Andreicar2021 j.d.o.o. Na jednoj od stranica koje prikazuju poslovne informacije pronašli smo tri broja mobitela. Na jedan se javila osoba koja je bila vrlo neugodna i kazala da smo dobili krivi broj. Dva druga broja mobitela bila su isključena.

Kljajića smo pronašli na društvenim mrežama. Poslali smo mu poruku, kao odgovor smo dobili iduće riječi: "Zaprimili ste dojavu? Koja ste vi policijska postaja?", poručio je. Kasnije je ponovo pitao je li se tu radi o policijskom ispitivanju.

Pročitajte više