Karlović kuma Čupića ubio zbog duga od više stotina tisuća eura

DAMIR DEAK zamjenik načelnika sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, rekao je na večerašnjoj izvanrednoj pressici da je 38-godišnji Vilim Karlović uz nazočnost svog odvjetnika priznao ubojstvo 34-godišnjeg Adrijana Čupića.

Karlović je policiji rekao da je Čupića ubio zbog visokog novčanog duga. Policija nije željela govoriti o iznosima, a prema Karlovićevim tvrdnjama, radi se o više stotina tisuća eura. Karlović je svome vjenčanom kumu Čupiću navodno bio dužan 200.000 eura, a budući da nije imao novaca da mu vrati dug, ubio ga je pucajući mu u glavu.

Deak je rekao da policija i dalje vrši provjere Karlovićevih tvrdnji te napomenuo da je Karlović uhićen temeljem intenzivnog rada policije, a ne bilo kakve dojave građana. Pri tom nije htio otkriti koje su metode rada korištene odnosno kako je Karlović otkriven na adresi u ulici Livadarski odvojak.

Potvrdio je da se Karlović neko vrijeme nije brijao te mu je narasla brada čime je djelomično pokušao prikriti svoj identitet. Policija je utvrdila da je Karlović svog kuma Čupića ubio iz pištolja za koji nije imao dozvolu i koji nije pronađen. Policija nije pronašla niti pištolj za koji je Karlović imao dozvolu, rekao je Deak.

Prekaljeni ratnik postao ubojica

Karlović je uhićen u koordiniranoj policijskoj akciji, a prilikom uhićenja nije pružao otpor. Policija je imala saznanja da Karlović ima dugogodišnje ratno iskustvo stečeno na najtežim hrvatskih bojištima. Također, znalo se da posjeduje legalno oružje i da je majstor borilačkih vještina te je postojala mogućnost da prilikom uhićenja pruži otpor  ili da upotrijebi vatreno oružje.

Zbog toga su angažirane snage specijalne, interventne i temeljne policije koje su zajedničkim djelovanjem mirno i bez incidenata uhitile Karlovića. Policija je zatražila produljenje pritvora za Karlovića, a on bi se pred istražnim sucem trebao naći najkasnije do sutra do 14 sati do kada mu traje 48-satni policijski pritvor.

Policija je privela i vlasnika kuće, 31-godišnjeg Željka Delića, kojeg se sumnjiči da je Karloviću pomagao i skrivanju pred policijom. Delić se branio šutnjom, a istražni sudac mu je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru.

R.I.

Pročitajte više