Kasparov o ruskom preuzimanju Agrokora: Vjerujem u slučajnosti, ali i u KGB

Foto: EPA/Twitter

ČUVENI šahist i poznati ruski kritičar režima Vladimira Putina, Gari Kasparov, na Twitteru je prokomentirao činjenicu da Agrokor prelazi u ruke ruskih banaka.

>> Maksim Poletaev, budući šef Agrokora: Već smo se sve dogovorili s Amerikancima

Podsjetimo, jučer je na najvećem sudskom ročištu u povijesni neovisne Hrvatske izglasana nagodba za Agrokor prema kojoj će kontrolu nad najvećom hrvatskom privatnom kompanijom preuzeti dvije ruske banke koje kontrolira Kremlj - Sberbank i VTB banka.

Kasparov je tako na svom Twitter profilu, koji prati 434 tisuće ljudi, podijelio zanimljivu opasku uz link na članak Financial Timesa o postizanju nagodbe za Agrokor.

"Banke pod kontrolom Kremlja preuzele su polovicu najvećeg hrvatskog maloprodajnog lanca dva dana prije velike utakmice Hrvatska - Rusija. Vjerujem u slučajnosti, ali također vjerujem i u KGB", napisao je Kasparov aludirajući na notornu sovjetsku tajnu službu iz koje je potekao i sam Putin.

Kasnije je na tu temu objavio još jedan tvit u kojem stoji: "Pustimo nogometne zavjere, ali uvijek upamtite da svaka ruska banka, kompanija ili oligarh u konačnici služe Putinu. Veze su uvijek tu, čak i ako su nevidljive na početku."

 

Pročitajte više