Kasum dao ostavku sa čelne dužnosti policijskog odjela za borbu protiv droge u Splitu?

NAČELNIK Odjela za suzbijanje kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske Ivan Kasum, dao je ostavku na svoju dužnost, piše Slobodna Dalmacija.

Splitski list doznaje da je Kasum sam zatražio da ga se makne s tog mjesta. Razlog odlaska krije se u Kasumovoj ogorčenosti "istupima protiv njega i situacijom koja se odvijala proteklih dana", a vezano uz anonimnu predstavku upućenu načelniku splitske policije Ivanu Merćepu u kojoj se Kasuma optužuje za nezakonito štićenje jednog splitskog dilera na čijem se platnom popisu Kasum navodno nalazi.

Također, Slobodna Dalmacija iz pouzdanih izvora doznaje da osim Kasuma odlaze i pomoćnici načelnika Odjela za kriminalitet droga, Damjan Alerić i Mijo Maleš. Njih dvojica navodno odlaze ne zato jer su "čuvali leđa” Kasumu nego upravo suprotno, piše splitski list.

Obojica su nedavno odbili potpisati suglasnost za odlazak na nova radna mjesta, međutim Alerić će svejedno biti premješten u 1. Policijsku postaju u Splitu, a Maleš će karijeru nastaviti na Odjelu organiziranog kriminaliteta i to kao običan inspektor.

Kao novog kandidata koji će navodno zamijeniti Kasuma spominje se Ivu Labrovića, kojemu će pomoćnici biti Dušan Jenjić i jedan djelatnik Odjela organiziranog kriminaliteta, prezimena Matić.

R.I.
Foto: Arhiva

Pročitajte više