Katastrofa Columbije božja je kazna, kažu irački građani

U jeku američkih prijetnji vojnom akcijom protiv Iraka, kojeg Washington optužuje za razvoj oružja masovnog uništenja, obični građani u Bagdadu pripisuju u subotu katastrofu svemirske letjelice Columbia koja se raspala danas poslije podne božjoj volji i kazni.

´Veselimo se što se razletjela´, kazao je novinarima djelatnik u iračkoj vladi Abdul Jabbar al-Quraishi

´Bog želi pokazati da je njegova moć veća od moći Amerikanaca. Oni su posegnuli za našom zemljom. Bog nas osvećuje´, kazao je.

Automehaničar Mohammed Jaber al-Tamini prisjetio se izraelskog astrounauta Ilana Ramona, koji je bio u prvoj svojoj svemirskoj misiji među sedam članova posade letjelice Columbia koji su poginuli u današnjoj katastrofi.

´Izrael je napao nas i razorio nuklearni reaktor bez ikakva razloga 1981., sada je vrijeme došlo da Bog uzvrati na njihovu agresiju´.

Izraelski astrounaut Ilan (48), bio je pilot borbenog zrakoplova u izraelskim zračnim snagama. Bio je najmlađi pilot u ekipi koja je bombardirala irački nuklearni reaktor 1981.

Izrael je tvrdio da je taj reaktor bio namijenjen za razvoj nuklearnog oružja.

Agencija Reuters dodaje da takvih znakova radosti nije bilo nigdje na palestinskim područjima u Izraelu. Službeni odgovor Paletsinaca bilo je izražavanje sućuti zbog katastrofe.

Pročitajte više