Katastrofalni HRT: Za vrijeme najveće krize ove Vlade, urednica HTV 4 uživa na plaži

Foto: Index

JEDAN pogled na portale, televizije pa čak i društvene mreže, dovoljan je i za politiku najnezainteresiranoj osobi da shvati da u državi vlada totalni kaos jer pada Vlada.

Međutim, svi oni u potrazi za oazom mira u ovoj strci i panici spas mogu pronaći na malom mjestu koje se zove četvrti program Hrvatske televizije.

HTV je mjesto gdje možete nakratko pobjeći i sakriti se od grube stvarnosti kojom nas novinari diljem zemlje svakodnevno nemilosrdno bombardiraju.

Breaking što?

I dok je ostatak njihovih kolega iz minute u minutu izvještavao o kaosu koji se odvija u državi, oni koji su prebacili na četvrti program HTV-a, tamo su zatekli prijenos Svečane akademije u povodu dana oružanih snaga RH. Dakle, četvrti program, mjesto koje se definira kao program koji je u potpunosti informativnog karaktera i na kojem, barem u teoriji, očekujete da ćete dobiti opširnije informacije o onom što se trenutno događa u državi u kojoj živite... I plaćate pretplatu.

No, čini se da četvrti program nije pretjerano zainteresiran za krizu koja potresa državu već aktivno prati događaj koji vas ne bi zaintrigirao ni da su jedine dvije stvari koje su se danas dogodile porast temperature u odnosu na jučer i sklapanje ljestava nakon manjih radova u jednoj obiteljskoj kući u Voloderu pokraj Popovače.

A što u tijekom velike krize radi čelna osoba četvrtog programa Tončica Čeljuska?

Tihomir Orešković informativnog programa odmara na plaži u Baškoj vodi i na profilu na Facebooku objavljuje fotografije japanki na vrelom kamenu.

Kriza je svaki dan, mini godišnji jednom u životu

Hej, čemu strka, čemu panika? To je samo kriza, a kriza je u ovoj državi svakodnevica. Još važnije, što je još jedna kriza u usporedbi s ovakvim tjednom koji se ne događa gotovo nikad? Ovo nije tjedan, ovo je mini godišnji. Naravno, ne za sve nas, ali za neke jest i to nekako treba obilježiti.

Ukratko, četvrti je postao ono mjesto na koje odlazite kad želite doznati što se događa mimo stvari koje vas stvarno zanimaju.

Na svu sreću, radi se o programu televizije koju gleda sve manje ljudi (upravo zbog ovakvih razloga), a ne nečem bitnom jer HTV 4 bio bi jedini dio posade Titanica koji putnike ne usmjerava prema čamcima za spašavanje već prema a la carte restoranu, da upiju svu ljepotu tog luksuza i raskoši.

Pročitajte više