Katolibanski radikali klečali u Zagrebu. Batarelo: Napadaju nas woke sekularisti

Foto: Marin Tironi/INDEX

KATOLIBANSKI radikali održali su jutros novu rundu klečanja na glavnom zagrebačkom trgu. Kao i prethodna dva puta, klečali su za čednost za odijevanju, suzdržavanje od predbračnih spolnih odnosa, da muškarci postanu duhovni autoriteti obitelji i o vraćanju Hrvata na pravi put i oslobađaju od pakla.

Čelnik ultrakatoličke udruge Vigilare Vice John Batarelo uoči ovog okupljanja je na Facebooku poručio da se radi o "katoličkim muževima" koji mole krunicu te da ih napada "woke sekularistička ekipa". Navodi i da neće odustati te da će se nastaviti okupljati na Trgu svake prve subote u mjesecu.

Organizator: Tomato mi je blokirao mobitel

Ovaj put je u redovima katolibanskog radikala pred klečanje zavladala svojevrsna uzbuna jer se organizator pojadao da mu je operater isključio broj mobitela s kojeg šalje SMS-ove, u kojima poziva kolege radikale na klečanje. 

Jučer je portal Željke Markić Narod.hr objavio vijest kako je Veselku Kralju, jednom od organizatora i inače voditelju Bratstva muževi katolici, uoči akcije blokiran mobitel.

 

"Država brani katolicima da sudjeluju u javnom životu"

“Operater Tomato trajno mu je ukinuo broj mobitela s kojeg je slao poruke s pozivom na javnu molitvu krunice i to, kako piše Kralj, zbog moguće terorističke prijetnje”, piše Narod.hr, koji sugerira kako se vjerojatno radi o gušenju prava hrvatskih katolika.

“Je li ovdje riječ o manifestaciji sekularne države koja katolicima onemogućava sudjelovanje u javnom životu? Prozvanom teleoperateru poslali smo upit o ovom nevjerojatnom slučaju, a odgovor ćemo objaviti kada stigne”, stoji u tekstu portala čiji je izdavač udruga U ime obitelji kojoj je na čelu Markićka. 

Dalje pišu: “Kralj je sa svog Tomato broja mobitela slao veći broj SMS poruka istog sadržaja kao poziv na subotnju molitvu krunice na glavnom zagrebačkom trgu. Mobilni operater mu je trajno, nakon toga, ovog tjedna trajno ukinuo broj mobitela, kako navodi Kralj u objavi na Facebooku, citirajući djelatnika koji mu je rekao: 'S obzirom na moguću terorističku prijetnju, vaš broj je suspendiran trajno!'”.

"Za prestanak predbračnih odnosa, za čednost u odijevanju"

Prije mjesec dana molili su tzv. svjetsku molitvu krunice, zajedno s drugima iz 30 zemalja diljem svijeta. Jedna molitva tada glasila je ovako:

Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.
Za muškarce - da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
Za prestanak predbračnih odnosa, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.
Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
Za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.
Za duše u čistilištu.

Pročitajte više