Katolički fanatici podržavaju prosvjed pred HDZ-om: "Omogućili su gej brakove"

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

KATOLIČKA udruga Pravo na život na svojoj Facebook stranici je pozvala članove da se priključe prosvjedu koji će se 10. rujna održati u Zagrebu na Trgu žrtava fašizma, ispred središnjice HDZ-a.

Prosvjed je najavio pokret Slobodni zajedno povodom velike afere Ina, u kojoj je pokradeno više od milijardu kuna, pod nazivom "Dajemo vam otkaz". Cilj prosvjeda je, rekli su iz pokreta, smijeniti vladu premijera Andreja Plenkovića.

>> Najavljen prosvjed kojim se želi srušiti vlada: "Da, mi smo ona skupina antivaksera"

"Zbog pljačke, gej brakova, Istanbulske konvencije"

Pravo na život nudi svojim pratiteljima još neke razloge, među kojima su priznavanje gej brakova i uvođenje Istanbulske konvencije.

"Zbog provođenja anacionalne politike, zbog besprizorne pljačke državnih resursa koja traje desetljećima, zbog uvođenja Istanbulske konvencije, zbog priznavanja gay brakova i davanja im djece na udomljavanje, zbog korupcije i nepotizma, zbog potenciranja korona ludila i još koječega - DAJEMO VAM OTKAZ! Dođite na skup 10. rujna i podržite glas (krik) naroda!", piše u statusu.

Udruga Pravo na život se bori za zabranu pobačaja i eutanazije te za život u skladu s vjerskim i crkvenim normama. U srpnju su se oglasili o koncertu legendarnog rock benda Kiss koji se održao u zagrebačkoj Areni. Iz udruge su članove benda proglasili - sotonistima.

Pročitajte više