KB Sestre milosrdnice: Otvorena obnovljena Klinika za pedijatriju

U KLINIČKOJ bolnici (KB) Sestre milosrdnice danas je otvorena obnovljena i proširena Klinika za pedijatriju koja je zbog trošnog krovišta i instalacija 2002. godine stradala u požaru u kojem su potpuno izgorjeli Odjel pedijatrije, Centar za nedonoščad i brojna medicinska oprema.

KB je u obnovu, uz pomoć sponzora, uložio 16 milijuna kuna. Klinika je proširena dogradnjom još jednog kata pa se poliklinički i stacionalni dio sada nalaze na četvrtom i petom katu bolničke zgrade, rekao je novinarima predstojnik Klinike Franjo Tomislav Hajnžić.

Klinika je suvremeno opremljena, a objedinjavanjem ambulantnog i bolničkog dijela znatno su povećani ukupni kapaciteti. Mali bolesnici će od sada boraviti u najviše trokrevetnim sobama, opremljenim TV prijemnicima, a uređeno je i nekoliko apartmana.

Iako je nakon požara Klinika bila razbacana na 12 mjesta u KB-u, kroz pedijatrijske ambulante godišnje je prošlo oko 2.500 pacijenata. Bolničko liječenje bilo je ograničeno na trideset kreveta no nakon obnove bolnički odjel imat će između 80 i 100 kreveta, rekao je Hajnžić.

Podsjetio je kako je u požaru 8. siječnja 2002. godine Klinika uništena za sat i pol vremena, ali su sva djeca brzo i uspješno evakuirana.

Ravnatelj KB-a Sestre milosrdnice Radoslav Herman istaknuo je da Klinika za pedijatriju ove godine obilježava 100 godina postojanja, jer je u toj bolnici osnovan prvi dječji odjel u Hrvatskoj.

Pročitajte više