Kekin: Vučić bi mogao nešto naučiti od našeg premijera

Screenshot: N1

Ivana Kekin iz Možemo za N1 je komentirala novu aferu u kojoj je uhićen pomoćnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek Davor Trupković zbog sumnje da je ukrao europska sredstva za obnovu od potresa. Kekin kaže da ministrica pojačava dojam te da je govorila da se Trupković možda zabunio oko nekih brojki.

"Danas vidimo da je on uhićen i da su djelatnici Ministarstva bili upleteni, ministrica se ponaša kao da to nema veze s njom i napada one koji su priču otkrili, od novinara za koje je govorila da su maliciozni, do toga da se sam premijer obrušavao na EPPO, na što je reagirala i sama Laura Kovesi", rekla je Kekin tijekom gostovanja na N1.

"Poveznica između HDZ-a i DP-a"

"Nije ministrica Obuljen Koržinek prvo suho zlato, kako ju je nazvao Plenković. Hrvatskim građanima je svejedno krade li se europski novac ili novac iz proračuna jer to je sve naš novac.

Neka nam prvo Plenković pokaže tih 76 ruku pa ćemo vidjeti tko će biti ministar i u vladi. Uhićen je visokopozicionirani djelatnik Ministarstva koji je došao u vrijeme Zlatka Hasanbegovića, tu je još jedna poveznica između HDZ-a i DP-a", komentirala je Kekin.

"Vučić bi nešto mogao naučiti od našeg premijera"

O Plenkovićevom upornom ponavljanju da je ljevica korumpirana Kekin kaže da je to bizarna logika.

"Pokušava uvjeriti da su svi korumpirani osim HDZ-a. I Vučić bi nešto mogao naučiti od našeg premijera. To je opasno za demokraciju, to brisanje granica između istine i laži.

On nema dokaze, on to radi da bi ta optužba postala besmislena. Nema nitko ni blizu tko bi mogao biti konkurentan Plenkovićevom HDZ-u po pitanju korupcije", rekla je Kekin za N1.

Pročitajte više