Kerum govorio istinu: Nije bilo incidenta na Večeri Zagvožđana

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum, nova zvijezda hrvatskog Sabora, bio je u pravu kada je govorio da se ništa sporno nije dogodilo na Večeri Zagvožđana prije dvije godine u restoranu Sky.

Splitska policija prijavila ga je za remećenje reda i mira. Optužili su ga da je napao pripadnika aerodromske policije u civilu te mu u naguravanju strgnuo zlatni lančić. Svašta se pričalo i pisalo, između ostalog i da se Kerum brutalno izderao na policajca i njegove kolege jer su navodno radili nered na šanku za vrijeme koncerta popularnog Jole.

Ljubazno zamolio, a ne trgao...

Kerum je otpočetka tvrdio da se ništa nije dogodilo. Sudu je napisao da je samo ljubazno zamolio društvo na šanku da se smiri. Kategorički je negirao da je ikome trgao lanac s vrata.

I evo ga. Bio je u pravu. Na Prekršajnom sudu u Splitu saslušan je oštećeni policajac. Ma kakav incident, ništa slično, kazao je na zapisnik. Pojasnio je da on ništa ne bi ni pisao, ni prijavljivao, nego su mu tako naložili šefovi nakon što se o događaju naširoko izvijestilo u medijima.

Nakon što je oštećeni tako izjavio, čini se da sud neće imati drugo do osloboditi Keruma optužbe. Upitno je i koliko je Kerum mogao narušavati red i mir, dok je svega koji metar dalje s razglasa grmio Jole... Je li Keruma uopće itko mogao čuti kako narušava red...

Pročitajte više