Kerum se vraća, ide na izbore: Škoro ovdje neće prijeći izborni prag

BIVŠI splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum odlučio se, kao nezavisni kandidat, kandidirati na parlamentarnim izborima.

"Dišpet me tjera naprijed", rekao je u razgovoru za N1, ponovivši svoju mantru da sve radi zbog naroda, koji ga je i učinio prvom strankom u Splitu i drugom u županiji. Smatra da će nakon ovih izbora svaki glas biti bitan.

"I tu ja mogu izvući korist, za Split", istaknuo je.

Za Škoru je rekao da je čisti interes, blic političar kojeg je usporedio s Kolakušićem.

"Lažu i varaju narod, Škoro nije darovatelj kao ja, uzet će lovu u džep"

"Lažu i varaju narod, Škoro nije darovatelj kao ja, uzet će lovu u džep, uzimaju sebi. A sestra i ja smo plaće dali penzionerima", rekao je Kerum, koji otvoreno zaziva veliku koaliciju.

"HDZ i SDP trebaju se dogovorit i maknit te Kolakušiće, Škore, MOST, Žive zidove...", pozvao je Kerum i zaključio da je on drugačiji jer je davao i nije došao gladan u politiku, nego "s lovon".

Nije htio uspoređivati Plenkovića i Bernardića, HDZ je nazvao državotvornom strankom, sebe desničarem, ali je naglasio da Hrvatskoj trebaju i HDZ i SDP. Ponovio je optužbe iz vremena lokalnih izbora da su mu ukrali glasove, ustvrdio da on nije u koaliciji sa splitskim gradonačelnikom Oparom, kojeg je još jednom optužio za krađu i nazvao velikim HDZ-ovim problemom, javlja N1.

Još je ekstravagantniji Kerum bio u izjavama u večerašnjem Dnevniku Nove TV.

Ustvrdio je kako su "Most i Živi zid pri kraju".

''Most i Živi zid nemaju neke mogućnosti, a Škoro ovdje neće prijeći prag"

"Nemaju oni više neke mogućnosti, tržište koje su oni zauzeli je prazno. Smatram da imamo mogućnost postići dobre rezultate, a s druge strane kandidati dviju najjačih stranaka - HDZ-a i SDP-a - nisu neki kandidati u 9. i 10. izbornoj jedinici da bi mogli postići bolje rezultate od mene i mog HGS-a. Mislim da imam velike šanse ući u sabor'', smatra Željko Kerum.

Kaže i da se HDZ loše suprotstavio Miroslavu Škori. "On ide na soluciju kao da je on desno orijentiran, ali ja se s tim ne bi složio. On nema s tim veze. Tako da mislim da on u 9. i 10. jedinici neće uopće prijeći prag i tu ćemo moja stranka i ja poremetiti planove HDZ-u jer je slično biračko tijelo", poručuje.

"Ja ću surađivati s onim kome predsjednik da mandat za slaganje vlade. Hoće li to biti HDZ ili SDP, to nije bitno. Meni je bitno da doprinesem Splitu i Dalmaciji, da napravimo infrastrukturu koja je potrebna gradu Splitu", poručuje Kerum.

"Znači Kerum je u saboru, Dalmatinac u saboru, Dalmatinac nosi lančić oko vrata"

Dodao je da je on ''čovjek iz naroda''. ''Kompletan moj politički rad i život je uvijek bio s ljudima. Ja se mogu poistovjetiti sa svima i ne razlikujem se ni od koga'', kazao je i istaknuo da će zastupati glas građana te da će tražiti da se Ministarstvo turizma prebaci u Split.

"Ja 12 godina postojim, ja sam s ljudima, s narodom i narod mene bira. Narod mene zove i kaže: 'Kerume, Žele, idemo!' Idemo, mi ćemo dobit, mi smo Dalmatinci, sad zastupamo Dalmaciju, ovo je interes Dalmacije. Znači Kerum je u saboru, Dalmatinac u saboru, Dalmatinac nosi lančić oko vrata. Mi smo Dalmacija i mi moramo zastupati naše interese", ističe bivši splitski gradonačelnik. Kaže da on može doći gdje god, ali zna tko je i što je.

Slogan - ja mogu sve

"Nisam odustao od svoga niti ću odustati, za razliku od kolega koji su došli u sabor i zaboravili odakle su'', kaže. Na pitanje hoće li ga na izborima sputavati brojne afere koje se povezuju uz njega, Kerum kaže: ''Da, da, moja sestra i ja smo u saboru uprihodili nekih 10 milijuna kuna. Znate gdje je to završilo? Kod splitskih penzionera. To je Kerum dao i nitko drugi. Zašto to ne da HDZ, SDP?"

Dodao je da je njegov slogan "Yes I can -  ja mogu sve".

Pročitajte više