Kerum platio kaznu zbog derneka u konobi. Pita što je s Bandićevim sprovodom

Foto: Čitatelji Indexa

ŽELJKO KERUM platio je 15.000 kuna kazne zbog zabave sa sucima održane u njegovoj konobi Pršut.

Sud je procijenio da nije poštovao Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Pet tisuća kuna platio je kao privatna, a 10.000 kao pravna osoba. 

Nije se, kaže, htio žaliti, već je želio da se na tu rođendansku feštu što prije zaboravi. 

Sud triba poštivat'

"Platio san, normalno. Da san se iša žaliti to bi bilo samo odugovlačenje", poručuje Kerum. 

Pitali smo ga smatra li da je sud izrekao previsoku kaznu. 

"Sud treba poštivati jer kad ne bi poštivali sud di bi završili. Je li to bila velika ili mala kazna to je diskutabilno, ali nije ni bitno. Sve je bilo previše medijski popraćeno i mislin da je zbog toga tako. Ali vidite šta se dešava, umra je Đorđe Balašević - bila su ogromna okupljanja, umra je Milan Bandić - bila su ogromna okupljanja, na rivi kad je god sunce - ogromna okupljanja. Tu je teško radit usporedbe...", nedorečeno će kandidat za splitskog gradonačelnika.

Otvorit će konobu kad dođu gosti

Žao mu je što su, poručuje, suci i ostali uzvanici doživjeli neugodu. Tvrdi da nitko nije imao zlu namjeru i da se ne ljuti na nikoga. 

Zanimalo nas je hoće li uskoro otvoriti sada već slavnu konobu u Kaštelima jer je omogućen rad ugostiteljskim objektima s terasama. 

"Otvoriti hoćemo, ali čekamo još 10-15 dana da vidimo kakva će biti situacija, oće li početi dolazit gosti. Znači mi smo vezani uz goste iz srednje Europe, Češka, Mađarska, Slovenija, Austrija, Njemačka i ostalo. Ako ne bude gostiju, za koga ćeš otvarat?".

Pročitajte više