PARLAMENTARNI IZBORI

Kerumov potpuni debakl, ne prelazi prag, odustao i od dolaska u stožer

Foto: Index

U STOŽERU Hrvatske građanske stranke Željka Keruma u Splitu simpatizeri i članovi stranke nisu imali razloga za slavlje nakon prvih neslužbenih rezultata. Naime, prema njima, Kerum neće u sabor.

Simpatizeri, koji još uvijek nisu okupljeni u velikom broju, izgledaju poprilično razočarano, ali vjeruju da će se rezultat ipak promijeniti u korist HGS-a.

Igor Stanišić, predsjednik Gradskog vijeća, rekao je da prema njegovim privatnim informacijama iz Zagreba lista stoji puno bolje nego što pokazuju službene ankete.

"Općenito ne samo što sam iznenađen izlaznim anketama koje se tiču nas, nego sam i općenito iznenađen cjelokupnim rezultatima“, rekao je vidno razočaran, ali ipak, vjeruje u bolji ishod nakon objave konačnih rezultata.

"Sve ankete su bile drugačije u proteklim danima i što se tiče nas i što se tiče ostalih političkih opcija. Moguće su pogreške jer su to izlazne ankete do 17 sati. Vjerujem da će se to promijeniti te mislim da ćemo ostvariti puno bolji rezultat nego što je prikazan sada" kazao je Stanišić te je u nastavku nadodao.

"Rezultati te one informacije koje dobivam od svojih privatnih kontakata daju mi nadu u bolji ishod", rekao je. 

Nije želio otkriti Kerumovu reakciju na trenutne rezultate izlaznih anketa.

Iako se tijekom večeri očekivao dolazak predsjednika stranke Željko Kerum u stožer, doznajemo da neće niti doći.

Po izlaznim anketama po zatvaranju birališta, na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio je HDZ koji ima 61 mandat, a Restart koalicija predvođena SDP-om dobiva 44 mandata.

Prema anketi provedenoj među biračima po izlasku s biračkog mjesta, u 10. saziv Hrvatskoga sabora ući će i koalicija stranaka Fokus, Pametno i Stranka s imenom i prezimenom, koja osvaja tri zastupnička mjesta.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: parlamentarni izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više