Kerumov šurjak umjesto šogora u Vijeću za koncesije Splitsko-dalmatinske županije

Foto: FAH

SAŠA HORVAT, Kerumov šurjak, izabran je danas voljom vijećnika Županijske skupštine u Vijeće za koncesije Splitsko-dalmatinske županije. Horvat će u Vijeću predstavljati vlast, među ostalim i predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara, Kerumovog šogora, koji je u Vijeću za koncesije bio u prethodnom mandatu.

Pred kraj tog mandata odlučivalo se o koncesijama za niz plaža, među ostalim, i za poznatu splitsku plažu Bene na Marjanu. Samo dan nakon što je odluka izglasana na Skupštini, tvrtka National, novi koncesionar promijenio je vlasnika i došao u ruke sina Petroslava Sapunara, Kerumovog nećaka.

Cijelu godinu Bene bez koncesije

Sapunar nam je kazao da nije ništa znao, tek da je eventualno mogao naslućivati. Koncesija je vrlo brzo ukinuta jer je nadzor Ministarstva mora utvrdio nepravilnosti u proceduri. Postupalo se po prijavi Društva Marjan koje je uočilo da nema suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša.

Koncesija je inače istekla sa zadnjim danom mjeseca siječnja ove godine, a dosadašnji koncesionar Uvala Bene, još jedna tvrtka iz Kerumovog portfelja, nastavila je s komercijalnom eksploatacijom.

HDZ izbanalizirao sukob interesa

Na današnje postavljanje Saše Horvata pobunila se stranka Pametno. Njima je takvo imenovanje neprihvatljivo zbog sukoba interesa. Horvat će, naime, morati odlučivati o koncesiji Kerumovog nećaka. Ni HDZ-u, ni HGS-u, to nije apsolutno nikakav problem. Ante Sanader stvar je potpuno izbanalizirao konstatiravši da Horvat i Sapunar nisu u rodu.

Na Županijskoj skupštini danas se raspravljalo i o razbijanju mega Odjela za društvene djelatnosti na dva odjela, jedan za prosvjetu i sport, a drugi za zdravstvo i socijalnu skrbi, kako je bilo do prije dvije godine kada je odjele fuzirao tadašnji župan Zlatko Ževrnja. Tada se polemiziralo da je to napravio kako bi se elegantno riješio pročelnika za prosvjetu Zdravka Omrčena. Kako bilo, sada će opet trebati naći šefa ili šeficu još jednog odjela u Županiji.

 

Pročitajte više