Kerumovom savjetniku Hrvoju Kačeru godina i pol zatvora, iz TK Splita izvukao 270 tisuća kuna!

BIVŠI predsjednik Teniskog kluba Split i profesor splitskog Pravnog fakulteta Hrvoje Kačer osuđen je nepravomoćno u Šibeniku na godinu i pol zatvora zbog zloporabe položaja, odnosno, izvlačenja 270 tisuća kuna fiktivnim putnim nalozima.

Putovanja zaista izvršena?

Na godinu dana zatvora osuđen je bivši direktor TK Split Ante Kragić. Trener Željko Stanić izvukao se uvjetnom presudom. Obrana najavljuje žalbu. Kažu da su dokazali kako Teniski klub Split nije oštećen, jer su putovanja zaista izvršena, premda se nije uvijek radilo o osobama na koje je potpisan putni nalog.

Nadaju se da će žalbom srušiti osuđujuću presudu. Isprva su se Kačer i ostali teretili za puno veću štetu u klubu od čak 460 tisuća kuna, no kako je obrana pronašla dokaze da je dio službenih putovanja obavljen, iznos štete značajno je umanjen.

Teorija urote

Slučaj je posebno neugodan jer je prvookrivljeni Kačer drži katedru za građansko pravo na splitskom Pravnom fakultetu, a usto djeluje i kao pravni savjetnik splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Kačer je otpočetka tvrdio da mu je postupak smjestio Anđelko Belak, domar kluba, i to zato jer ga nije htio unaprijediti. Profesor Kačer teoriju zavjere zasnovao je na tome da je Belak iz kluba rođak Ante Belaka, dugogodišnjeg šefa kriminalističke policije, koji je na koncu i podnio kaznenu prijavu protiv njega 2003. godine.

Kačer je krivnju svalio na aljkavo računovodstvo teniskog kluba. Sa indignacijom je odbacio optužbe da je svjesno činio kazneno djelo.

Pročitajte više