Kim Jong-un pozirao s kćeri: Želimo stvoriti najjaču nuklearnu silu na svijetu

Foto: Profimedia

SJEVERNOKOREJSKI vođa Kim Jong-un rekao je da je glavni cilj njegove zemlje imati najmoćniju nuklearnu silu u svijetu, izvijestili su državni mediji.

Kim je to izjavio na svečanosti na kojoj je promaknuo nekoliko desetaka časnika uključenih u nedavno lansiranje najveće sjevernokorejske balističke rakete Hwasong-17. Nadgledajući njezino lansiranje 18. studenoga, Kim je rekao da će na nuklearnu prijetnju SAD-a uzvratiti nuklearnim oružjem.

Izgradnja nuklearne sile služi zaštiti dostojanstva te suvereniteta države i naroda i "glavni je cilj imati najmoćniju stratešku nuklearnu silu, apsolutnu silu bez presedana u ovom stoljeću", rekao je Kim.

Raketu Hwasong-17 nazvao je "najjačim strateškim oružjem na svijetu", dodavši da ona pokazuje odlučnost Sjeverne Koreje i njezinu sposobnost da izgradi najmoćniju vojsku na svijetu.

Sjevernokorejski znanstvenici ostvarili su "znatan napredak u razvoju tehnologije izgradnje nuklearnih glava na balističkim raketama", rekao je Kim, ne iznoseći pojedinosti.

Pozirao s kćeri

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un i tom se prilikom pojavio sa svojom kćeri. To je tek drugi put da se s njom pojavio u javnosti. Njih dvoje pozirali s vojnicima, znanstvenicima i ostalima koji su sudjelovali u ovomjesečnom lansiranju projektila Hwasong-17.

Državna medijska kuća KCNA izvijestila je da su okupljeni bili ispunjeni bezgraničnom strašću i srećom dok su izražavali najveću slavu i žarko poštovanje prema Kimu i kćeri.

"Istina je koju povijest uči da samo kada postanemo najjači - a ne slabi - u sadašnjem svijetu, gdje snaga u obračunu odlučuje o pobjedi, možemo obraniti sadašnjost i budućnost zemlje i nacija."

Pozirajući za slikanje sa znanstvenicima, inženjerima, časnicima i drugima uključenim u testiranje, sjevernokorejski vođa rekao je kako očekuje da nastave nevjerojatnom brzinom širiti nuklearno oružje za odvraćanje.

Lansiranje rakete koja može dosegnuti njihov teritorij potaknula je Sjedinjene Države da zatraže predsjedničku izjavu Vijeća sigurnosti UN-a i prozovu Sjevernu Koreju za testiranje raketa koje su zabranjene rezolucijama Vijeća sigurnosti.

Pročitajte više

 

Pročitajte više