Klan Ahmetijevih preko najmlađeg brata zaprijetio šefu splitske istrage Stanku Grbavcu

17-GODIŠNJI S. A, najmlađi član poznate obitelji Ahmeti, priprijetio je prošlog tjedna šefu splitske istrage, sucu Stanku Grbavcu, i to u njegovu uredu na prvom katu Palače pravde nakon što mu je ovaj odbio dati dozvolu da u splitskom zatvoru Bilice posjeti brata Mehdija, kojeg su prošlog ljeta pritvorili nakon što je s bratom Ferdijem "pao" u opsežnoj Uskokovoj akciji Parangal zajedno sa ozloglašenom braćom Svalina s Brda i kilogramima heroina.

Incident je Grbavac prijavio, pa je policija ispitala 17-godišnjeg S. A. u prisustvu njegove majke Nade Tufekčić, koja će i sutra do splitskog suda da posvjedoči o izgredu koji se zbio na njihovom "posjedu" - barakama u industrijskoj zoni Kopilica. Problem je ispao kad je na vrata pokucao policajac, pa se jedan od braće Ahmeti dohvatio sjekire. Na ispitivanju u policiji, mladi je Ahmeti rekao kako nije mislio ozbiljno. Policija još istražuje slučaj, pa će o svemu podnijeti izvješće državnom odvjetništvu.

Sreće prije mjesec i pol dana nije imao ni četvrti brat Edi Ahmeti. Zaglavio je s kompanjonima u Drnišu. Ekipa je pala sa 20 grama heroina, pa Edi sad krati vrijeme u šibenskom zatvoru.
Kao da to (samo po sebi) nije dosta, početkom godine umrla je glava obitelji, Ahmet Ahmeti, a i majci Nadi Tufekčić ozbiljno je narušeno zdravlje. Stric braće Ahmeti, Sadat već je dulje vrijeme u bijegu nakon što se počelo rasplitati klupko oko likvidacije Marina Vukšića (21) i Lovela Matkovića (22) u veljači 2007. godine kod kafića Pamela. Cijeli okvir kalašnjikova u njih je sasuo 20- godišnji Mate Vukušić. Poslije se jedna 15-godišnja konobarica iz Pamele policiji izbrbljala da je to učinio na nagovor Ahmetijevih, koji su ga na imanju obučavali u rukovanju vatrenim oružjem. Službena je, pak, verzija da ih je Vukušić smaknuo zbog reketa. Otkrilo se potom da je kod Sadeta završio i Vukušićev Passat. Auto je nađeno u Zagrebu, no ne i Sadat Ahmeti, koji je svojedobno odrobijao šest godina zbog heroina, a u Splitu ga čeka i suđenje za pokušaj ubojstva staro desetak godina.
 
Po kuloarima se povela priča da je sudac Grbavac dobio policijsku zaštitu. To u Policijskoj upravi nisu htjeli komentirati, ali Index ga je zamijetio jutros (bez pratnje) na kavi s predsjednikom suda Antom Perkušićem. U svom uobičajenom ležernom stilu i bijelom ljetnom odjelu, Grbavac nije ničim odavao zabrinutost zbog prijetnji klana Ahmetijevih.  

Dragan Miljuš
Foto: Arhiva 

Pročitajte više