Klisović: Otkazi u Holdingu moraju biti prema zakonu

Foto: Hina

PREDSJEDNIK zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović izjavio je da će u SDP-u po pitanju restrukturiranja u Zagrebačkom holdingu inzistirati na provedbi odluke gradskih vlasti u skladu sa zakonom, pri čemu otkaze neće moći dobiti oni koji su zaštićeni zakonom.

"Plan otpuštanja mora biti u skladu sa zakonom"

"Ako se priprema neki plan otpuštanja, mora biti u skladu sa zakonom. Sve skupine za koje je određeno da ne mogu dobiti otkaz neće ga dobiti dok je SDP koalicijski partner, na tome ćemo sigurno inzistirati" rekao je Klisović u Skupštini.

O odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je donijelo odluku da je gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima povrijedio zakon imenovanjima u Upravi Holdinga, Klisović je kazao kako je i samo Povjerenstvo tražilo ukidanje članka po kojem je donijelo odluku te da to imenovanje više ne postoji.

"Upravni sud može dodatno odlučiti pa pričekajmo sve skupa", dodao je.

 

Gotovac: SDP neće intervenirati u odluku o revidiranju mjere roditelj odgojitelj

Na prvoj ovogodišnjoj skupštinskoj konferenciji za medije predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac komentirao je odluku gradskih vlasti o revidiranju mjere roditelj odgojitelj, istaknuvši da SDP neće intervenirati u promjenu odluke koju je donijela Skupština.

"Tražit ćemo način da svi budu zaštićeni od bilo kakvog ugrožavanja njihove egzistencije, ne kroz tu mjeru, ona ostaje onakva kakvom je SDP podržao, ali u okviru svih drugih mogućnosti koje uključuju socijalne sustave, SDP će tražiti ono što je adekvatno za majke, očeve i djecu te što ima reperkusije na demografsku situaciju", naglasio je Gotovac.

Klisović je govorio i o Prijedlogu akcijskog plana za integraciju tražitelja međunarodne zaštite i osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za 2022., a kojim bi se trebao provesti niz mjera za jačanje na područjima upravljanja u migrantskim procesima.

"Grad Zagreb se na ovaj način pridružio inicijativi Connect, EU projektu u kojem sudjeluje 13 gradova, a cijela stvar se financira iz EU Fonda za azil, migracije i integraciju", objasnio je Klisović.

Zastupnica: SDP će pratiti poslovanje URIHO-a

Zastupnica Davorka Moslavac Forjan (SDP) govorila je o prijedlogu odluke o dodjeli državne pomoći Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), za koju kaže da će je SDP podržati jer je ta ustanova vrlo važna za Zagreb. Dodala je da se u zadnje vrijeme u medijima provlače određene informacije o mogućem suspektnom poslovanju ustanove URIHO.

"Želim reći ispred Kluba SDP-a da smo mi toga svjesni te da ćemo pratiti što se događa s URIHO-om, postavljat ćemo pitanja i tražiti odgovore. URIHO mora poslovati transparentno", naglasila je Moslavac Forjan.

Gradska zastupnica Dinka Vasić (SDP) govorila je o Odluci o izmjeni odluke o upravljanju sportskim objektima te najavila da će se dogoditi mala kozmetička promjena koja se tiče toga da se natječaji u sportskim objektima više neće objavljivati na oglasnim pločama, već će biti digitalizirani.

Pozvala je da se čim prije u funkciju stavi Dom sportova koji čeka renovaciju još od potresa, kao i da se bazeni u gradu osposobe jer su "disfunkcionalni", posebice za trudnice i umirovljenike. Naglasila je i kako se u SDP-u zalažu za izradu cjelovitog registra svih sportskih građevina u gradu, kako bi se vidjelo tko i kako upravlja kojom građevinom.

Petek: Napravili smo prvi važan korak prema boljem obrazovanju u gradu

SDP-ovac Renato Petek govorio je o poziciji osoba s invaliditetom i djece u sustavu obrazovanja, ističući da su u suradnji s Možemo napravili prvi važni korak kojim žele urediti sustav odgoja i obrazovanja u gradu.

"Pozdravljam suradnju s našim partnerom, gdje ćemo sada donijeti prvo odluku, a potom će biti osnovana i radna skupina koja će detaljno raditi na akcijskom planu. U komunikaciji s udrugama, roditeljima i djecom radit ćemo na akcijskom planu i poboljšati sustav potpore", poručio je Petek.

Pročitajte više

 

Pročitajte više