Klub HSP/HKDU traži proširenu sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost

PREDSJEDNIK HSP-a Anto Đapić izjavio je danas novinarima da je Klub zastupnika HSP/HKDU zatražio da se u petak prijepodne u saborskoj Velikoj vijećnici održi zatvorena sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost, na kojoj bi ministrica obrane Željka Antunović izvijestila zastupnike o sigurnosnom stanju u Hrvatskoj vojsci.

Đapić se danas iza zatvorenih vrata u Saboru sastao s ministricom Antunović i predsjednikom Odbora za nacionalnu sigurnost Antom Markovom.

Razgovarali smo o mogućnosti da se u petak održi zatvorena sjednica Odbora na koju bi bili pozvani svi zainteresirani zastupnici, rekao je Đapić.

Naš zahtjev nije se temeljio samo na ministričinoj izvanrednoj konferenciji za novinare (u prošlu subotu), na kojoj je prozvala Državno odvjetništvo da ne obavlja svoj posao, i novinare da objavljuju dezinformacije, već na našim spoznajama da je nužna sveobuhvatna saborska rasprava o stanju u HV-u, rekao je Đapić novinarima.

Najavio je da će ministrici Klub HSP/HKDU dostaviti predložak za koja će pitanja vezano uz hrvatske Oružane snage tražiti odgovore.

Taj će predložak klub danas uputiti i predsjedniku Sabora Zlatku Tomčiću, koji bi poslije podne trebao odlučiti hoće li prihvatiti HSP-ov zahtjev da se u petak u Saboru održi zatvorena proširena sjednica Odbora za unutarnju politiku .

Pročitajte više