Klubovi ne rade, pogledajte kako po noći izgleda šetnica u Slavonskom Brodu

Screenshot: Index

NACIONALNI stožer produžio je mjeru ograničavanja rada  noćnih klubova, lokalni stožer Brodsko-posavske županije donio je još neke dodatne mjere koje su na snazi od 9. rujna zbog porasta broja inficiranih u županiji pa su mladi iz Slavonskog Broda zabavu preselili na gradsku šetnicu.

Kako se vidi iz snimke koju je objavio sbonline.net na šetnici ih se okupio velik broj, a čini se da se nisu pridržavali nikakvih epidemioloških mjera.

Imaju 105 aktivnih slučajeva

U Brodsko-posavskoj županiji trenutno je aktivnih 105 slučaja korone.

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je sedam (7) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (3), općina Vrbje (2) te po jedna osoba s područja grada Nove gradiške i općine Davor.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 516.

Hospitalizirano je 9 osoba (isto stanje kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 493 osobe (17 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju.

Pročitajte više