Kninske vlasti pokojnim Srbima prijete izbacivanjem iz grobnica

Foto: Hrvoje Jelavić/ Pixsell

PRED blagdan Svih svetih mnoge je posjetitelje kninskog groblja dočekalo neugodno i pomalo bizarno upozorenje nalijepljeno na posljednje počivalište njihovih najmilijih, piše portal Tris.

ČISTOĆA I ZELENILO d.o.o. Trg Oluje 9, KNIN OBAVIJEST Ovo grobno mjesto nema evidentiranog korisnika u grobnom očevidniku i položajnom planu grobnih mjesta i grobnica, za isto nije plaćena grobna naknada 10 (deset godina).

Temeljem te činjenice, a sukladno članku 14. Zakona o grobljima (NN 19/98, 50/12) ovo grobno mjesto smatra se napuštenim i može se ponovno dodijeliti na korištenje.

Informacije na tel. 022 668 – 169. Upravitelj groblja: ČISTOĆA I ZELENILO d.o.o. – stoji u obavijesti/prijetnji koje su lijepljene na nadgrobne ploče.



Ovo skrnavljenje posljednjih počivališta Kninjana ‘obavijestima’ postaje još bizarnije kad se vidi da je neselektivno lijepljeno i na grobove korisnika čije obitelji uredno plaćaju grobnu naknadu.

Tako se u redakciju spomenutog portala javio jedan Kninjanin koji uredno plaća grobnu naknadu. On tvrdi da su upozorenja, slučajno ili ne, zalijepljena mahom po srpskim grobovima.

"Po tradiciji odemo na Gradsko groblje: ja, supruga s djecom, snahom  i unucima … I gle vraga ! Imao sam šta  vidjeti, a usput mi prijatelji i poznanici upozoriše: „neplatiša“ i drugi neprijatni komentari. Okrenem se oko sebe i vidim: uglavnom srpski grobovi oblijepljeni „OBAVIJEST“… Naravno, prilično iznerviran pa i ljutit što mi rade, sin me pokuša nasmijati s doskočicom „Oni kucali, a ti nisi bio kući…“, ja pokušam da mu pariram i kažem kad dođe sljedeći put možda će stajati natpis „Zauzeto, Hrvat!“….

Legitimno je pitanje, kome uspostaviti račun za nanesenu uvredu..?

Nije ni važno što sam uredan građanin i svoje obaveze izvršavam (vidjeti priloge, koji govore više od riječi…). Zar mene i mnoge moje sunarodnjake treba i iz grobova iseliti", pita se anonimni Kninjanin.

Tvrtka Čistoća i zelenilo još se nije očitovala o ovom slučaju.
 

Pročitajte više