Koalicija HDZ - HGS omogućila Fani da gradi restoran na Marjanu

OD KOALICIJE HDZ - HGS najviše će praktične koristi imati - Fani Horvat. Naime, Ministarstvo zaštite okoliša prvo je bilo protiv gradnje restorana na Prvoj vodi, i to zbog nedostatka PPPPO-a, koji je u izradi, a sada su odjednom za?! Fani može graditi u Park šumi Marjan i bez tog čuvenog Plana posebnih prirodnih obilježja!

Jedna Uprava u kupe, druga u špade?!

U Ministarstvu neslužbeno doznajemo da to nema veze sa koaliranjem Jace i Keruma, nego da su dvije Uprave izdale dva oprečna mišljenja. Po Upravi za Inspekcijske poslove treba čekati izradu PPPPO-a, a po Upravi za prostorno planiranje ne treba.

Odlično. Sad su stvorene sve pretpostavke da Fani može krenuti sa "ziđanjem" restorana, protiv kojeg se početkom godine pobunilo čak pet tisuća Splićana!

Što će Milanović napraviti?

Buna naroda se i danas dogodila pred Banovinom. Inicijativa za Marjan oštro je prosvjedovala zbog gradnje na Prvoj vodi, dok su se unutra o svemu potrebitom dogovarale stručne službe Grada Splita i predstavnici institucija koje se moraju konzultirati oko građenja, tj. "ziđanja".

Duška Boban iz Inicijative za Marjan pozvala je Splićane da se pridruže u prosvjedima čim se pojave bageri na Prvoj vodi. Jurica Pavićić upozorio je na spregu HDZ-a i HGS-a i promjenu stava nadležnog ministarstva. "Ovo je prestalo biti pitanje samo Splita, Keruma i Marjana. Ovo je pitanje funkcioniranja pravne države na nacionalnoj razini. I zbog toga će Prva voda biti prvi veliki test Vlade Zorana Milanovića", kazao je Pavičić. 

Tajnik Društva Marjan Srđan Marinić uopće ne zna tko je potpisao taj novi dokument koji je stigao iz ministarstva te očekuje da nova Vlada sankcionira izdavanja dozvola nakon izbora. Traži da se Splićani referendumom izjasne žele li vlast koja je spremna Park šumu Marjan nagrditi gradnjom.

Pročitajte više