Koalicija HDZ-a i DC-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Predsjednici dubrovačkoneretvanskih organizacija HDZa i DCa Frano Matušić i Nikola Obuljen potpisali su danas koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore.

Nositelj zajedničke liste i kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana je Frano Matušić.

Koalicijski partneri naglasili su kako očekuju pobjedu i prelazak iz oporbene u vladajuću poziciju u Županijskoj skupštini.

Predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Matušić za ponedjeljak je najavio predstavljanje predizbornog programa za Županiju.

"Dio toga programa, za koji imamo potporu stranačkih čelnika Ive Sanadera i Vesne Škare Ožbolt, već se realizira kroz državne institucije i proračun", rekao je Matušić.

Izvijestio je da su HDZ i DC o mogućoj poslijeizbornoj suradnji razgovarali s HSP-om.

Za predizborni dijalog s HSLS-om Matušić je rekao da "nije okončan na očekivan način".

Nikola Obuljen, predsjednik DC-a Dubrovačko-neretvanske županije, izjavio je kako je cilj nastupa s većim i jačim partnerom HDZ-om "postizanje sinergijskog učinka".

"To će DC-u donijeti više koristi od samostalnog izlaska na izbore", procijenio je Obuljen.

Naglasio je kako je šteta da dogovor s HDZ-om o zajedničkoj listi nije postignut i na nižim razinama, primjerice u gradu Dubrovniku.

Usprkos tomu, Obuljen drži kako će se suradnja DC-a i HDZ-a, aktualnih partnera uz Južnohrvatsku stranku u vlasti u gradu Dubrovniku, nastaviti i poslije svibanjskih lokalnih izbora.

(Hina) xcik ysp

Pročitajte više