Kod jezera u Baranji maloljetnik pronašao 15 ručnih bombi

Screenshot: YouTube

KOD jezera Puškaš u Baranji pronađeno je i uklonjeno 15 ručnih bombi, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Ručne bombe pronašao je jučer popodne na jezerskoj plaži 17-godišnjak tijekom ribolova, a, nakon dojave, na mjesto događaja izišao je policijski službenik Odjela za protueksplozijsku zaštitu ove PU.
Pregledom okolnog terena pronađeno je ukupno 15 ručnih bombi M50-P1, koje su bile ukopane u pijesak, a policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su bombe na mjestima pronalaska.

U policiji podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“, da se, prema Zakonu o oružju, oružje može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Građane pozivaju da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o tome obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, a policija će poslati stručne i osposobljene službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pročitajte više