Kod Karlovca poginuli otac i sin. Mještani: Stalno strepimo od novih nesreća i smrti

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DVIJE su osobe poginule, a tri teško ozlijeđene u jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Tušiloviću nedaleko od Karlovca. Poginuli su otac i sin, a ozlijeđeni su roditelji i 14-godišnje dijete.

Ozlijeđeni putnici su stabilno i izvan životne opasnosti. Uzrok nesreće je nepropisno pretjecanje.

Policija je jutros objavila detalje o nesreći.

"Jučer u 16.35 sati na državnoj cesti D1 u Tušiloviću dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su dvije muške osobe smrtno stradale.

 

Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 28-godišnjak te uslijed nepropisnog pretjecanja udario u osobni automobil talijanskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnjak", piše policija.

"Na mjestu događaja smrtno su stradali 28-godišnji vozač i 54-godišnji putnik iz njegovog vozila, oboje hrvatski državljani, dok su 46-godišnji vozač i 14-godišnje dijete iz njegova vozila, oboje hrvatski državljani, teško ozlijeđeni ozljedama opasnim po život, a 43-godišnja putnica, državljanka Bosne i Hercegovine, teško je ozlijeđena.

Promet tim dijelom državne ceste bio je u prekidu od 16.35 do 20.03 sati. O prometnoj nesreći nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće", piše policija.

Svjedoci: Udarac je bio poput eksplozije

"Katastrofa, horor, u ovih 20 godina ja ne pamtim da se tako nešto dogodilo. Dijete vrišti, jauče, gospođa u polusvjesnom stanju", ispričao je očevidac nesreće Ivo Dizdar za HRT

Najteža je to prometna nesreća na ovom dijelu državne ceste 1 u ovoj godini. Dogodilo ih se ukupno 11, uglavnom samo s materijalnom štetom.

Mještani: Strepimo i čekamo nove nesreće

Mještani su za Radio Mrežnicu opisali što su čuli i vidjeli.

"Zvučalo je strašno, udarac, strahovit zvuk, a potom dim. Pomislili smo najprije da je pukla guma, no kad smo izašli na cestu, imali smo što i vidjeti", priča Ivo Dizdar.

Kaže kako svi u Tušiloviću strahuju od nesreća.

"Ovo je pista neodgovornih vozača, divljaju motociklisti, vozači automobila, kamiona, šlepera", kaže Ivo. I ostali mještani odmahuju rukom i govore kako ovdje često vozači divljaju.

"Prije nekoliko godina radili su nogostup pa su stali, evo na ovom dijelu ceste gdje se dogodila nesreća nema nogostupa, mi svi, a i djeca hodaju tako po cesti po kojoj se neodgovorno vozi. S jedne strane je znak ograničenja 70, pa voze 80, a s druge strane ograničenje 60 i voze 70 i više", kaže i pita se tko uopće donosi takve odluke, tko vodi brigu o sigurnosti.

"Mi ćemo i dalje strepiti od novih nesreća i smrti, ne dao Bog nikome ovakvih prizora kao jučer", kaže Ivo.

Pročitajte više