Kod Koprivnice sinu (15) dopustili da živi s djevojkom (15). Prijeti im zatvor

Fotografija je ilustracija i ne prikazuje osobe iz teksta Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SUPRUŽNICI iz okolice Koprivnice mogli bi završiti u zatvoru jer su malodobnom sinu (15) omogućili da doma dovede djevojku (15), s kojom je imao spolne odnose u kući, javlja Danica.hr.

Prema optužnici, sve se događalo potkraj prošle godine, točnije od početka rujna do kraja studenoga, u selu blizu Koprivnice. Ivana i Zdravko optuženi su za omogućavanje izvanbračnog života djece. Ako budu proglašeni krivima, prijeti im do tri godine zatvora.

"Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali spolne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece - omogućavanje izvanbračnog života s djetetom", navodi se u optužnici.

Tijekom istrage Ivana i Zdravko rekli su kako u tome ne vide ništa loše jer su sin i djevojka već dvije godine u vezi. No priznaju kako je majka djevojke bila protiv te veze te je došla po kćer.

"Rekla im je da paze da im se ne dogodi trudnoća"

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu skrb u Koprivnici, čija je djelatnica razgovarala s optuženom majkom Ivanom.

"Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj djevojci rekla da mogu živjeti zajedno kod njih, ali neka paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno.

Rekla mi je da je ona čak sudu podnijela zahtjev da se njenom maloljetnom sinu dopusti da sklopi brak s curom prije punoljetnosti jer je smatrala da njih dvoje dobro utječu jedno na drugo", naglasila je socijalna radnica.

Malodobni sin i njegova djevojka izuzeti su iz svojih obitelji i smješteni u dječje domove. Ivanu i Zdravka pak čeka suđenje.

Pročitajte više